Admiral Gilday vandt sandsynligvis sit væddemål om størrelsen af ​​den amerikanske flåde

Den mellem- og langsigtede planlægning af den amerikanske flåde har i de sidste 15 år været et mildest talt kaotisk emne, med præsentationen af ​​mange modstridende planer afhængigt af, om Det Hvide Hus og Kongressen gik ind for budgetbesparelser eller militær genopbygning. Disse tøven og successive tilbageskridt samt risikable og alt for dyre programmer som LCS og Zumwalt destroyerne har ført til en vanskelig situation nu, da budgetmæssige og industrielle kapaciteter vil kæmpe for i god tid at absorbere den planlagte tilbagetrækning af de mange bygninger og fly, der har nået deres aldersgrænse. Ud over de komplekse årlige voldgiftssager, der hvert år giver anledning til et voldsomt opgør mellem den amerikanske flåde og kongressen, især vedrørende tilbagetrækningen af ​​ineffektive skibe såsom LCS-korvetterne, måtte kommandoen for den amerikanske flåde foreslå en ny multi- årsplan for størrelsen af ​​flåden. Hvad han gjorde i april 2022. Men i stedet for at foreslå en enkelt plan, der ville give anledning til et nyt opgør med Kongressen, mellem tilhængerne af en massiv flåde og dem af mindre investeringer, valgte chefen for flådeoperationer, admiral Gilday en original strategi i denne sammenhæng.

faktisk, den amerikanske flåde præsenterede ikke 1 men 3 planlægningsmuligheder, for at give amerikanske senatorer og repræsentanter mulighed for på mellemlang sigt at projicere sig selv ind i virkeligheden af ​​den amerikanske flådemagts fremtid i lyset af de foretagne investeringer. Den tredje mulighed, den mest ambitiøse, foreslog således at øge investeringerne afsat til flådekonstruktion med 4 milliarder dollars om året, hvilket gør det muligt i 2045 at nå et format på 11 nukleare hangarskibe, 80 destroyere, 49 fregatter og LCS, 59 atomangrebsubåde, 59 amfibieskibe, 50 logistikskibe og 42 støtteskibe, altså 363 skibe. De to andre, billigere hypoteser favoriserede skiftevis overfladeflåden eller ubådsflåden til skade for den anden, så de kun nåede op på 332 skibe i 2045. Men, og som vi skrev i april, var arkitekturen af ​​de forslag, der blev stillet til Kongressen , syntes at stole på en velkendt marketingstrategi, den asymmetriske dominanseffekt.

Således præsenteret måtte de amerikanske parlamentarikere faktisk ikke forholde sig til fordelene forbundet med investeringen, men med de afkald, som valget af en af ​​de to første hypoteser ville generere, enten inden for overfladeflåden, eller i at af ubådsflåden, hvilket gør meromkostningerne ved den tredje hypotese, desuden mere ambitiøse end den simple syntese af de to første scenarier, til en acceptabel omkostning i betragtning af de undgåede afkald. Faktisk så CNO's strategi ud til at være baseret på en dristig indsats baseret på en markedsføringsteori, mere designet til at sælge biler, fjernsyn og ure end til at præsidere over verdens førende flådestyrkes skæbne. Men dette væddemål er åbenbart blevet kronet med succes, efter admiral Gildays mening.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW