Het Amerikaanse leger krijgt vanaf eind 2023 een eerste hypersonische capaciteit

De ingebruikname in 2018 van de Russische Kinzhal hypersonische raket in de lucht had het effect van een koude douche over de Atlantische Oceaan, terwijl het Pentagon gewend was zich sinds eind jaren tachtig aan de top van de technologische verdedigingspiramide te positioneren. Rusland, een land dat als verslagen werd beschouwd in de Koude Oorlog, met een bbp dat amper groter was dan dat van Spanje, rustte zichzelf niet alleen uit met technologie die de Amerikaanse legers niet hadden, maar die ze ook niet hadden. zichzelf beschermen. De trotse reactie van Washington en het Pentagon was op de schaal van de plotselinge belediging, aangezien al in 80 niet minder dan 2019 hypersonische raketprogramma's werden gelanceerd door de Amerikaanse legers, afhankelijk van of ze door raketten werden aangedreven of werden aangedreven door een scramjet, in de lucht of gelanceerd vanaf een land- of zeecontainer, bedoeld om land- of zeedoelen aan te vallen.

Terwijl de afgelopen 25 jaar een meerderheid van de Amerikaanse defensieprogramma's werd gekenmerkt door bittere mislukkingen (vervanging van de Bradleys, RAH-66 Comanche-helikopter, enz.), door programma's tegen exorbitante kosten (F-35, Seawolf-onderzeeërs) en door technologische impasses (Zumwalt-torpedojagers, LCS-korvetten), die allemaal enorme extra kosten met zich meebrengen zonder de legers in staat te stellen hun modernisering effectief door te voeren, zal het amper meer dan 5 jaar hebben gekost om invulling te geven aan verschillende van deze hypersonische programma's, zoals de HAWC ( Hypersonic Air-Breathing Weapon Concept) hypersonische raket in de lucht ontwikkeld door DARPA voor de Amerikaanse luchtmacht, die in 2022 verschillende succesvolle tests opnam, of als het AGM-183A ARRW-programma voor vanuit de lucht gelanceerd Rapidly Respons Weapon ontwikkeld door de 'Air Force en Lockheed -Martin die, na verschillende mislukkingen, aangekomen in december 2022 voltooide een volledige hypersonische vluchtreeks.

De AGM-183A ARRW-raket werd begin december 2022 met succes getest door de Amerikaanse luchtmacht

Wat betreft het Long-Range Hypersonic Weapon-programma, gezamenlijk ontwikkeld door het Amerikaanse leger en de Amerikaanse marine, het boekte in juni 2022 ook een succes tijdens de tests, en moet in 2023 nog twee testvluchten voltooien voordat tegen het einde van het jaar een eerste Amerikaanse legereenheid kan worden uitgerust. Dit systeem, dat bestaat uit een door de Amerikaanse marine ontwikkelde hypersonische raketmotor en een door het Amerikaanse leger ontwikkelde hypersonische zweefvliegtuig, heeft tot nu toe afzonderlijke tests van de twee componenten doorstaan ​​en moet nu aantonen dat het in staat is om efficiënt en efficiënt te evolueren. op gecontroleerde wijze in zijn geheel voordat het voor het eerst operationeel wordt ingezet. Het zal worden geïmplementeerd vanuit specifieke landcontainers, maar ook door verticale lanceersystemen van speciale afmetingen of containers aan boord van Amerikaanse schepen, waarbij de torpedobootjagers van de Zumwalt-klasse de eerste gebouwen zijn die in 2024 met dit type munitie worden uitgerust.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

De artikelen in volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie "Gratis artikelen". Flash-artikelen zijn 48 uur in volledige versie toegankelijk. Abonnees hebben toegang tot de volledige analyse-, nieuws- en syntheseartikelen. Artikelen in de archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

De aankoop van abonnementen is alleen toegankelijk via de website - sectie Abonnementen en Tools


Voor

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN