Indien påbörjar byggandet av 464 nya T-90SK "Bhishma" tunga tankar

År 2019 undertecknade de indiska myndigheterna, med Ryssland, en förlängning av licensen för byggande av T-90 huvudstridsvagnar av den indiska försvarsindustrin med tillstånd att bygga 464 nya T-90S, kallad "Bhishma" i Indien, uppkallad efter den skyddsguden i den indiska mytologin. den byggandet av dessa nya tankar har nu påbörjats, och kommer att tillåta New Delhi att utrusta åtta nya regementen av tunga stridsvagnar som är avsedda att placeras vid den östra gränsen mot Kina.

När kontraktet har genomförts kommer de indiska väpnade styrkorna att ha mer än 2000 90 T-32-tal som beväpnar 45 pansarregioner, var och en med 17 stridsvagnar i linje och 4 stridsvagnar i reserv. Dessa kommer att komplettera de fyra regimenten utrustade med den lokala Arjun-tanken, och cirka 32 regimenter som använder den tunga tanken Ajeya, en moderniserad version av den ryska T72. Totalt ställer de upp nästan 4500 tunga stridsvagnar och nästan 70 pansarregioner, vilket gör den till den tredje största pansararmén i världen.

T90 Indien News Defense | MBT stridsvagnar | Konstruktion av pansarfordon
Bhishma representerar ryggraden i indiska tunga pansarstyrkor

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | MBT stridsvagnar | Konstruktion av pansarfordon

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna