Syntes 2020: Turkiet utmanar och misstro västvärlden

2019 hade redan präglats av växande spänningar mellan de västra lägren och Ankara, med förvärvet av S-400 luftfartygssystem från Ryssland, uteslutandet av Turkiet från F-35-programmet och de väpnade styrkornas ingripande. Turkar i norra Syrien mot kurderna från YPG, allierade med anti-Daesh-koalitionen som leds av USA i landet. Det skakades också av uppenbarelser om de oroliga förhållandena som upprätthölls mellan den turkiska regimen och den islamiska väpnade gruppen, liksom med många islamistiska milisar närvarande i Syrien. Det är emellertid 2020 som kommer att markera Turkiets historiska förändring på den internationella geopolitiska scenen, med ett alltmer markant brott med sina europeiska och amerikanska allierade och en alltmer betydande ställning i östra Medelhavet. och i Kaukasus.

Turkiska styrkor på fyra fronter 4

De turkiska väpnade styrkorna kommer att ha upplevt en operativ verksamhet 2020 som står i proportion till den som har varit dess sedan slutet av andra världskriget. I själva verket kommer Ankara att ha ingripit militärt i inte mindre än tre väpnade konflikter och kommer att ha blåst kraftigt på en fjärde glöd, utplacerat tiotusentals män utanför dess gränser och multiplicerat allt svårare friktioner. med sina grannar liksom med västerländska och utländska styrkor som är positionerade för att begränsa eller moderera dessa konflikter.

APC Turkiska Syrien Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys
Regelbundna turkiska styrkor i norra Syrien

Förlängningen av den syriska konflikten


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna