Japan afslører fremtidig FX-fighter ... og rejser mange spørgsmål

Sidste december ændrede det japanske forsvarsministerium (MoD) navnet på sit kampflyprogram fra "Future Fighter" til "FX", hvilket symbolsk markerede starten på udviklingsfasen for dette nye fly. Ifølge vores kolleger hos Jane skulle MoD ved udgangen af ​​året formalisere rammerne, der tillader udvikling af valutakurser i samarbejde med en udenlandsk partner. En første illustration af det fremtidige fly blev afsløret til lejligheden, der viser et skrog, der minder om F-22, mens vinge- / halekonfigurationen snarere fremkalder NGF for det fransk-tyske FCAS-program.

Dette nye fly skulle gå i drift med JASDF (Air Self-Defense Force of Japan) i midten af ​​2030'erne og således erstatte F-2A, den sidste jager, der er designet i Japan på F-16C basis. Den fremtidige udviklingsplan, der er nævnt af Jane's, skulle gøre det muligt at levere det første fly før starten af ​​F-2-tilbagetrækningen. Denne insistering på at udskifte F-2 sætter imidlertid spørgsmålstegn ved den rolle, dette fremtidige fly kunne have, og programmets historie.

kampfly f 15 japan forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Med ankomsten af ​​F-35 ser udskiftningen af ​​anti-skib F-2'erne ud til at være en meget lavere prioritet end den for luftoverlegenhed F-15C'er, der i øjeblikket moderniseres.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.Download artiklen i pdf-format

Funktionalitet forbeholdt professionelle abonnenter

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler