Tempest -programmet ville være i fare ifølge den britiske offentlige ekspertise -myndighed

Siden den officielle meddelelse i juli 2018 har det britiske Future Combat Air System -program, der blev styret af BAe, og dets nye generations jagerfly Tempest, været et symbol på den strategiske autonomi, der blev genvundet for London efter folkeafstemningen i 2016, som vil føde Brexit. Næsten 50 år efter Harrier annoncerede Storbritannien faktisk at forestå design og konstruktion i autonomi af et nyt kampfly beregnet til at erstatte Typhoon designet og bygget i samarbejde med Tyskland, Italien og Spanien. Og hvis Italien og derefter Sverige hurtigt erklærede deres interesse for dette program, er det de britiske offentlige finanser, der vil bære hovedparten af ​​udviklingsomkostningerne for enheden og dets systemsystemer, aftalememorandummet (ikke-bindende) bindende London, Rom og Stockholm blev først underskrevet i slutningen af ​​2020, og italienske og svenske investeringer i programmets første 6 år er fortsat særligt begrænsede.

Faktisk har spørgsmålet om den budgetmæssige bæredygtighed af den indsats, der kræves fra britiske offentlige finanser, været genstand for særlig omhu, både i dens opfattelse og i sin meddelelse, idet forsvarsministeriet endda har givet mandat til et kabinet med uafhængig ekspertise til at vurdere den økonomiske programmets effektivitet og dets langsigtede bæredygtighed. Ifølge resultaterne fra Price Waterhouse Cooper, de 500 millioner pund, som London forbereder sig på at investere hvert år mellem 2021 og 2025, derefter vil de mia. pund, der vil blive investeret hvert år frem til 2040, skabe 21.000 direkte og indirekte arbejdspladser i landet og vil generere mere end 21 mia. konsekvenser. Et par uger senere var det Roms tur til at præsentere sin investeringsplan i dette program med en global kuvert på 2 mia. EUR, som vil blive investeret inden 2035. Ved første øjekast syntes programmets fremtid derfor at være garanteret.

Stormen skal udskifte de britiske og italienske tyfoner for at udvikle sig sammen med F-35A / B i drift i de to lande.

Dette er imidlertid ikke den konklusion, som eksperter fra UK Infrastructure Project Authority, tilsynsmyndigheden for større offentlige programmer i landet, er nået til. I sin rapport fra 2021 om porteføljen af ​​større regeringsprogrammer tilskriver organisationen Tempest -programmet a meget foruroligende klassificering "rav / rød" signalerer et program, der er meget ubalanceret eller i stor fare. For IPA vil det investeringsniveau, der i øjeblikket planlægges af London, ikke tillade at opfylde de teknologiske mål, der er præsenteret i programmets specifikationer, inden for den aktuelle planlægningstidsramme. Særligt i betragtning anses finansieringsniveauet for programmets første 4 år, der indeholder en stor del af analysen med det formål at eliminere risiciene, at være langt under, hvad det skulle være for en rimelig og sikker udførelse på tidsplanen. taget i betragtning.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser, OSINT og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Fra €6,50 pr. måned – Ingen tidsforpligtelse.


Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW