Hvad er konsekvenserne af Pakistans erhvervelse af 25 kinesiske J-10CE jagerfly?

Pakistanske myndigheder havde undersøgt muligheden for at erhverve en flåde af enmotorede J-13 jagerfly fra Beijing i 2008 år siden 10, og talrige rygter har ved flere lejligheder bebudet ordren som forestående. Det er nu tingene gjort, siden de bekræftede at have underskrevet en kontrakt om at erhverve 25 J-10CE, eksportversion af J-10C i tjeneste med Air Force of the People's Liberation Army, for at udstyre to eskadroner af 12 fly. Hvis kontraktens størrelse ikke er nævnt, virker dens tidsplan særlig kort, da det er et spørgsmål om at præsentere den nye enhed under fejringen af ​​republikkens dag, den 23. marts, en af ​​landets to nationale helligdage. hypotese akkrediteret af observationer på produktionsstedet for Chengdu-flyproducenten, som fremstiller det kinesiske jagerfly. Ud over de traditionelle spørgsmål om holdning i den indo-pakistanske opposition, vil ankomsten af ​​disse jægere markant forstyrre styrkebalancen i denne region af verden, der allerede er præget af betydelige spændinger mellem atommagter.

Et svar på ankomsten af Rafale indianere

Der er ingen tvivl, og det meddeles også åbent af de pakistanske myndigheder selv, at anskaffelsen af ​​disse 25 kampfly til de pakistanske luftvåben udgør et svar på de 36 flys ibrugtagning. Rafale erhvervet af Indien fra Frankrig. Faktisk har det kinesiske jagerfly adskillige egenskaber, som uden at matche det franske flys ydeevne gør det til en meget mere seriøs modstander end F-16 og JF-17 i øjeblikket i tjeneste med det pakistanske luftvåben. Ud over sin AESA-radar kan J-10CE faktisk bruge moderne ammunition, såsom PL-10 infrarødt-styrede missil, der er meget mere effektivt end sin forgænger, PL-8, og især langtrækkende PL -15E missil. , eksportversion af PL-15, givet til at have en rækkevidde på omkring 150 km, hvilket giver en direkte reaktion på Meteor og Mica/NG implementeret af Rafale indianere.

J10C pl10 PL15 forsvarsanalyse | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt
en af ​​de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved J-10CE er dens evne til at implementere de nye kinesiske luft-til-luft missiler PL-10 (ydre pyloner) med infrarød styring og PL-15 (indre pyloner) på lang rækkevidde

Men ifølge de oplysninger, der er tilgængelige i Vesten, er PL-15 ikke lig Meteor, da det kinesiske missil primært er designet til at eliminere påtrængende mål på lange afstande, såsom tankfly eller radarfly, hvor missilet europæer kan, på sin side drage fordel af adrætte jægere, selv på store afstande. Det er ikke desto mindre sandt, at disse nye missiler, betjent af det nye fly, vil udgøre en betydelig trussel mod det indiske luftvåben, der står over for Pakistan, især mod det ældste fly fra det indiske luftvåben, såsom Jaguars eller endda Su-30MKI. Men hvis Rafale Indere er effektivt i stand til at få overtaget over de pakistanske J-10CE'er, og hvis Mirage 2000'erne kan konkurrere med disse fly, er de få i antal inden for de indiske luftstyrker, for få i antal til samtidig at dække den pakistanske og kinesiske front , hvilket fører til en væsentlig ændring i den regionale magtbalance.

Egenskaber og ydeevne af J-10C


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler