Stillet over for ukrainsk modstand ændrer de russiske hære deres strategi

Alors at den russiske offensiv markerer skridtetfør Kiev og Kharkiv, og at byerne givet som i russernes hænder, som Kherson og Berdyansk, fortsætter med at gøre modstand på trods af en meget forværret situation for de ukrainske forsvarere, har de russiske hære, ser det ud til, radikalt ændret strategi for at overvinde den ukrainske modstand. Ved at give afkald på specialoperationer og kraftig brug af luftbårne styrker er russiske styrker angiveligt involveret i en meget mere konventionel doktrin, med massive angreb udført af kombinerede våbenbataljoner bakket op af tungt støtteartilleri og taktisk luftfart, hvilket fører til frygt for en meget hurtig stigning i civile ofre på alle fronter.

Den indledende strategi implementeret af de russiske hære var åbenbart en bitter fiasko. I forventning om de forbløffede ukrainske styrker efter den taktiske overraskelse af et flerstrenget angreb, og afhængig af specialstyrker og luftbårne operationer for at halshugge landets myndigheder og ved massive angreb med kortdistance ballistiske missiler og krydsermissiler, håbede den russiske plan at vinde beslutning om blot et par dage, til det punkt, aten artikel af RIA Novosti, der bekendtgjorde den totale sejr for de russiske hære i Ukraine, blev skrevet den 19. februar5 dage før selve offensiven. Desværre for det russiske militær, og som allerede nævnt, oplevede denne plan mange tilbageslag, og selv om hærene fra sydfronten noterede reelle succeser ved at annoncere erobringen af ​​byen som Kherson hinsides Dnepr på tredje dag, og Berdyansk til vest for Mariupol på krigens fjerde dag blev de to hovedoffensiver mod nord rettet mod Kharkiv, og mod nordvest rettet mod hovedstaden Kiev, standset uden at kunne frigøres.

Russisk kolonne News Defense | Militære alliancer | Artilleri
Luftfoto af en kolonne af russiske forstærkninger på vej mod Kiev

De russiske hære er dog endnu ikke besejret, langt fra. For det første har de kun begået halvdelen af ​​de styrker, der er placeret rundt om i landet i Ukraine i de seneste måneder, og selv om de involverede styrker, det ser ud til, har lidt talrige tab både med hensyn til personale og materialer, har den russiske hær betydelige reserver til at udføre en anden bølge af angreb mod allerede stærkt testede ukrainske forsvar. Sådan blev enorme konvojer af styrker fra Hviderusland observeret på vej mod Kiev, hvilket øgede frygten for en belejring af den ukrainske hovedstad og derfor for betydelige civile tab. Og så meget desto mere, da den anden fase af den russiske militæroperation i Ukraine naturligvis vil være baseret på en meget mere klassisk doktrin for denne hær, der gør massiv brug af al ildkraften fra dets artilleri og dets luftvåben til at bryde det ukrainske. modstand.

Indtil i går gjorde de russiske hære faktisk kun begrænset brug af disse to store aktiver til deres rådighed. Således blev det russiske artilleri særligt målt i løbet af de første 5 kampdage, og undgik så vidt muligt at gøre brug af al dets undertrykkende eller destruktive ildkraft. Tilsvarende bestod russisk luftstøtte primært af nærluftstøttemissioner udført af Su-25 og Mig-29, og luftoverlegenhedsmissioner udført af Su-27, Su-30 og Su-35. 25. Bombeflåden, bestående af Su-34 og Su-22 taktiske bombefly, og Tu-3MXNUMX langdistancebombefly, var næsten ikke blevet set før i går. Imidlertid var mange regimenter udstyret med disse enheder blevet indsat nær de ukrainske grænser forud for konflikten, og vi kan forudse, at de nu vil blive opfordret til at øge deres magt i de kommende timer.

Su34 bombning af forsvarsnyheder | Militære alliancer | Artilleri
Det russiske luftvåben havde ikke tidligere gjort omfattende brug af sine Su-24 og Su-34 taktiske bombefly

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Artilleri

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler