Tyskland er interesseret i det israelske Arrow 3 anti-ballistiske system og er (stadig) uvidende om de eksisterende franske løsninger

Mens Paris og Berlin fortsat proklamerer højt og tydeligt deres fælles ønske om at samarbejde inden for forsvarsteknologier, viser talrige voldgiftssager udført af de tyske myndigheder før og efter regeringsskiftet i december en meget mere kompleks situation, og en permanent rivalisering mellem de to største økonomier i euroområdet, især inden for oprustning. Fra EuroSpike til P8 Poseidon, fra F-35 til ESSM, fra Apache til Arrow 3, de tyske hæres tidligere, nuværende og fremtidige valg med hensyn til udstyr synes systematisk at udelukke alternativer fra Frankrig, og mere generelt fra dets europæiske partnere til fordel for amerikansk eller israelsk udstyr med tilsvarende ydeevne og pris i bedste fald. Så meget, at vi nu og meget objektivt kan stille spørgsmålstegn ved relevansen for Frankrig af at fortsætte denne indsats for at bringe de to lande og deres forsvarsindustri tættere sammen gennem fælles projekter.

un artikel offentliggjort den 27. marts af det tyske site Bild.de, angiver, at Berlin ville have henvendt sig til Jerusalem med henblik på at erhverve det antiballistiske missilsystem Arrow 3, der er udviklet i fællesskab af IAI og Boeing til fordel for den hebraiske stat for at færdiggøre antiluft- og antimissilforsvarslandets multi -lag yderligere bestående af mellemklassen David Sling og kortrækkende Iron Dome. For Berlin er det et spørgsmål om at reagere på relativt kort sigt på truslen fra russiske ballistiske missiler på dens østlige facade og fra Kaliningrad, især kortdistance ballistiske missiler som Iskander-M og Tochka-U. meget brugt i Ukraine. Andre ekkoer rapporterer diskussioner mellem Berlin og Washington om et andet anti-ballistisk system, den berømte THAAD implementeret af den amerikanske hær. På den anden side synes Berlin på intet tidspunkt at have overvejet muligheden for at komme tættere på sine to vigtigste europæiske og tilstødende handelspartnere, Frankrig og Italien, om et andet antiballistisk system designet af disse to lande, Aster Block 1 NT , som ikke desto mindre tilbyder aflytningsevner, der kan sammenlignes med israelske og amerikanske systemer, samtidig med at den integreres i en global antiluftskyts forsvarsarkitektur, der er i stand til at opsnappe andre trusler såsom kampfly, helikoptere og krydsermissiler ved hjælp af Aster 15 og Aster 30 missiler.

Frankrig og Italien har udviklet en version dedikeret til aflytning af kort- og mellemdistance ballistiske missiler, Aster Block 1 NT, og arbejder på designet af Aster Block 2 designet til at opsnappe de mest moderne missiler, inklusive hypersoniske våben.

Ved at vide, at Tyskland også er forpligtet til at modernisere sine mellem- og langrækkende antiluftfartøjskapaciteter, ville den europæiske Aster perfekt opfylde Bundeswehrs behov, især da systemet også har demonstreret sin meget høje effektivitet, både til lands og til vands. Intet tyder dog på, at hypotesen overhovedet blev overvejet af Berlin, som det ofte har været tilfældet i de senere år. Den tyske flåde gik således ind for valget af amerikansk fremstillede luftværnsmissiler, i dette tilfælde ESSM, til at udstyre sine nye fregatter, selv om den europæiske MBDA i Frankrig som i Storbritannien tilbød løsninger mindst lige så effektive, som f.eks. som PAAMS baseret på Aster, Sea Viper baseret på CAAM eller Mica VL NG. Tidligere havde Berlin også vendt ryggen til sin traditionelle franske partner inden for panserværnsmissiler ved at favorisere et partnerskab med den israelske Rafael og dennes SPIKE-missiler frem for MBDAs MMP- og MAST-F-missiler.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW