Med leveringen af ​​slovakiske S-300PMU'er skifter Vesten i høj gear for at støtte Ukraine

Mens Vesten siden begyndelsen af ​​konflikten havde været begrænset til at reagere på den internationale scene mod Rusland, især ved kun at levere let eller defensiv oprustning til Ukraine, synes dynamikken at have udviklet sig betydeligt i de seneste dage. Således efter offentliggørelsen af levering af flere dusin T-72M1 kampvogne og BMP-1 infanteri kampvogne trukket fra den tjekkiske hærs reserver, er det nu Slovakiets tur til at annoncere overførslen af ​​sit unikke S-300PMU langtrækkende antiluftskyts forsvarsbatteri til Ukraine, Information bekræftet af den slovakiske premierminister Edouar Heger på Twitter. Storbritannien har på sin side meddelt, at det ville hurtigt overføre Maastif og Ridgeback pansrede køretøjer til Ukraine, pansrede mandskabsvogne beskyttet mod IED'er, der sandsynligvis vil erstatte de BTR'er, som de ukrainske hære har mistet, og frem for alt for at give dem større mobilitet i operationsområdet.

Luftværnssystemet S-300PMU eller SA-20A Gargoyle i NATO-taksonomien er et luftværnssystem med en lang detektionsrækkevidde på 300 km og i stand til at opsnappe fly op til 150 km. Den implementerer flere typer missiler, 5V55U med semi-aktiv styring (150 km), 48N6 med blandet styring (150 km) og det nye 9M96E missil med aktiv styring, som også udstyrer S-400-systemet. Da det trådte i tjeneste i 1993, var det i lang tid det mest avancerede luftværnssystem i tjeneste med de russiske hære, indtil S-400-systemerne blev taget i brug i 2007. Det slovakiske luftvåben havde et unikt S-300PMU-batteri arvet fra sin deltagelse med Tjekkiet. Andre europæiske lande har samme system, Bulgarien justerer 6 batterier og Grækenland 4 batterier. Det kan derfor forventes, at andre systemer af denne type vil blive overført til Ukraine i de kommende dage og uger, især daDe ukrainske styrker har mistet mere end tyve S-300 løfteraketter siden begyndelsen af ​​konflikten, samt mindst 5 radarer, mere end halvdelen af ​​dens oprindelige beholdning.

S-300PMU har længe været betragtet som et af de bedste og mest moderne luftværnssystemer i verden. Det er stadig i drift i 18 lande, herunder Rusland, Ukraine, Indien, Iran og Kina.

Disse på hinanden følgende meddelelser er ikke kun nationale initiativer, som man skulle tro. Det meddelte NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg i går Alliancen ville nu øge sin militære støtte til Ukraine, denne gang inklusive tunge våben såsom kampvogne eller antiluftskytssystemer af sovjetisk faktura for at fremskynde implementeringen af ​​hærene i Kiev, men også rent vestligt udstyr, som vil kræve træning af ukrainske operatører, men som, når de først er i tjeneste, kan give dem en betydelig operationel merværdi. I modsætning til det udstyr, der er arvet fra Warszawapagten, som er mindre og mindre til stede i NATO-styrkerne, har Alliancen desuden meget større reserver af vestligt udstyr til at støtte krigsindsatsen i Kiev.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW