Er Polen den trojanske hest i den sydkoreanske forsvarsindustri i Europa?

Efter at have forsøgt at forføre flere europæiske lande såvel som USA for at udvikle den polske forsvarsindustri uden den store succes, vendte Warszawa, i september 2020, hen imoden af ​​de mest dynamiske nye industrielle teknologiske forsvarsbaser (BITD) i de seneste år, Sydkorea. Det polske forsvarsministerium ønskede oprindeligt at finde et billigere alternativ, der kunne leveres hurtigere end de 250 M1A2 Abrams-kampvogne, der blev bestilt et par måneder tidligere for at erstatte så mange T-72-tanke, arvet fra sovjettiden. , og siden sendt til Ukraine. . I dette område, K2 Black kampvogn Panther havde mange argumenter at fremføre, idet de både var effektive, perfekt moderne og halv pris af sine vestlige modparter Abrams og Leopard 2. Hvad mere er, kunne det leveres meget hurtigere til de polske hære end tyske eller amerikanske kampvogne.

Det tog næsten to år for Warszawa og Seoul at blive enige om emnet, men også om et betydeligt udvidet industrielt forsvarssamarbejde. Således, hvis 180 K2 kampvogne og 212 K9A1 selvkørende kanoner bestilt af Polen vil faktisk blive bygget i Sydkorea og leveret mellem 2022 og 2026, yderligere 820 K2 kampvogne i en optimeret polsk K2PL version, samt 460 K9 selvkørende kanoner, og et endnu ikke fastlagt antal K239 multiple raketkastere blandt de 300 bestilt af Warszawa, vil blive samlet direkte i Polen mellem 2026 og 2032. Lignende samarbejde ser ud til at dukke op omkring kampfly, Warszawa havde bestilt 48 FA-50 lette jagerfly som vil blive samlet i Sydkorea, til levering med start i 2023, mens man forhandler et partnerskab med KAI om at producere den nye KF21 Boramae jagerfly lokalt inden udgangen af ​​årtiet.

KF21 Boramae første flyvning analyserer forsvar | Artilleri | Jagerfly
Diskussioner siges at være startet mellem Warszawa og Seoul om KF-21 Boramae jagerflyet

Polske ordrer på sydkoreansk udstyr, altså 13,5 milliarder euro, gør allerede det muligt for landets forsvarsvirksomheder at registrere en spektakulær stigning i deres årlige omsætning. Det vil også give Polen mulighed for betydeligt at udvikle sin egen forsvarsindustri, idet landet allerede har foretaget betydelige investeringer på dette område siden 2015, især på grund af talrige teknologioverførsler, som vil gøre det muligt for Warszawa ikke blot at producere og vedligeholde sit eget forsvarsudstyr, men også at tilbyde dem til sine europæiske naboer, mens K2 ligesom K9, K239 og den fremtidige KF21 alle tilbyder et meget attraktivt pris-ydelsesforhold sammenlignet med europæiske og amerikanske tilbud. På mange måder kan Warszawa derfor ses som en sydkoreansk trojansk hest i Europa over for europæiske forsvarsindustrier, og mange stemmer bliver allerede hævet for at kritisere Polens "ikke-europæiske" valg i forsvaret. Som ofte viser en mere dybdegående analyse af konteksten og problemstillingerne en meget mere nuanceret situation, end den ser ud til.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

  1. […] Det var oprindeligt et spørgsmål for det polske forsvarsministerium om at finde et billigere alternativ, der kunne leveres hurtigere end de 250 M1A2 Abrams-kampvogne, der blev bestilt et par måneder tidligere for at erstatte lige så mange T-72-tanke, som var arvet fra sovjettiden , og siden da sendt til Ukraine. I dette område, K2 Black kampvogn Panther havde mange argumenter at fremføre, idet de både var effektive, perfekt moderne og halv pris af sine vestlige modparter Abrams og Leopard 2. Hvad mere er, kunne det leveres meget hurtigere til de polske hære end tyske eller amerikanske kampvogne. LÆS MERE. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW