Efter SPIKE er det israelske antiluftskyts system SPYDER ved at bryde ind i Europa

I 2004 gik to tyske forsvarsindustrigrupper, Rheinmetall Defence Electronics GmbH og DIEHL Munitionssysteme GmbH, sammen med det israelske RAFAEL Ltd for at skabe joint venturet EUROSPIKE Gmbh, der ikke kun har til hensigt at fremstille Israels nye SPIKE anti-tank missiler beordret af Bundeswehr til at erstatte de fransk-tyske Milan- og HOT-missiler, men også at tilbyde alle SPIKE-familiens missiler til de europæiske hære. Faktum er, at mens Euromissile kontrollerede næsten alle de europæiske hære med hensyn til panserværnsmissiler i 80'erne og 90'erne, og dermed fratog den amerikanske industri dyrebare markedsandele på dette område, er det faktisk de israelske SPIKE-missiler, som siden 2004, har taget kontrol over disse hære, efter at de er blevet valgt af 21 af de 27 medlemshære i NATO, herunder 19 europæiske hære.

En lignende situation ser nu ud til at tage form, ikke inden for panserværnsmissiler, men inden for antiluftskytssystemer. Træde i kræft, Rafael-selskabet meddelte for nylig, at det er i mere eller mindre fremskredne forhandlinger med 5 europæiske lande om måneden, Belgien, Bulgarien, Ungarn, Polen og Rumænien, for at erhverve SPYDER mellemdistance antiluftskytssystemet, mens Tjekkiet allerede har bestilt 4 batterier i 2020 for at erstatte dets SA-6-systemer (2K12 Kub) arvet fra sovjettiden . En sådan meddelelse vil ikke undlade at reagere i visse europæiske kredse, især da der er 3 systemer svarende til SPYDER og europæisk faktura, Tyske IRIS-T SL og den franske MICA VL (NG) for SPYDER-SR, og den mere effektive fransk-italienske SAMP/T Mamba til SPYDER-MR.

iris t 3 Forsvarsnyheder | Tyskland | Belgien
Ligesom den franske Mical VL er den tyske Iris-t SL den direkte konkurrent til den israelske SPYDER-SR

Det skal siges, at SPYDER ikke mangler attraktioner at forføre. For det første er det modulopbygget og tilpasningsdygtigt med et kortdistancetilbud baseret på AESA EL/M-2106 radaren og det infrarødt-styrede Python 5 missil, til en aflytningsboble med en rækkevidde på 20 km og i en maksimal højde på 9000 m, og et mellemdistancetilbud baseret på den kraftfulde AESA EL/M-2084 radar, der især bruges af Iron Dome-systemet, og det aktive radarstyrede Derby-missil med en rækkevidde på 50 km i en højde på op til 16.000 meter. I sin seneste udvikling tilbyder SPYDER-MR (mellem rækkevidde) også kortrækkende anti-ballistisk aflytning. Denne sidste kapacitet, fremsat af Rafael, er dog mere markedsføringsmæssig end operationel, idet boblen af ​​antiballistisk beskyttelse, som et missil tilbyder, med Derbyets ydeevne, er særligt reduceret, kun mod missiler i den faldende fase, der sigter mod et mål, der er præcist beskyttet ved batteriet. Men det mest tiltalende af Rafaels argumenter ligger andre steder sammen med de risici og begrænsninger, der er forbundet med det.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Tyskland | Belgien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler