HIMARS mobile artillerisystem vil bære 1000 km i de kommende år

Sammen med CAESAR, TB2 og Javelin var HIMARS mobile artillerisystem en af ​​de store operationelle afsløringer i det første år af krigen i Ukraine. Bevæbnet med 6 M30 eller M31 raketter med en rækkevidde på 15 til 90 km, er dette system monteret på en 6×6 lastbil både meget mobilt takket være dets 290 hk til en masse på kun 16 tons, og meget effektivt mod fjendens bagerste linjer , takket være dens store præcision og den destruktive kraft af raketternes sprænghoved. HIMARS kan også implementere Ground Launch Small Diameter Bomb ammunition, bestående af en GBU-39 bombe integreret i en let skrog og et drivmiddel, hvilket gør det muligt at nå en rækkevidde på 150 km, og ATACMS let ballistisk missil en rækkevidde på 300 km , der især er i stand til at ødelægge stærkt hærdede mål såsom bunkere. Hvis Washington stadig nægter levering af ATACMS til de ukrainske styrker, ville GLSDB allerede være begyndt, mens de russiske hære allerede havde været nødt til at omorganisere deres logistiklinjer for at imødegå truslen fra M30- og M31-raketterne.

Som en del af Long Range Precision Fire-programmet, eller LRPF, lancerede den amerikanske hær i 2016 designet af et nyt ballistisk missil, Precision Strike Missile eller PsSM. Tyndere end ATACMS, det giver HIMARS mulighed for at udsende 2 ballistiske missiler samtidigt mod en enkelt ATACMS og kan nå mål 500 km væk. Ud over GPS'en og inertivejledningen fra ATACMS har LRPF også et terminalstyringssystem, der gør det muligt at ramme bevægelige mål, såsom skibe eller køretøjer, hvilket gør det til et meget alsidigt våben. Ud over PrSM Inc 1, der i øjeblikket er i produktion til at erstatte ATACMS, var udviklingen af ​​to andre versioner allerede begyndt. PrSM Inc 2 modtager således en multi-mode radar og infrarød søger ved at danne det antiskibssystem, som den amerikanske hær anmoder om som en del af dens forstærkning i Stillehavsteatret. PrSM Inc 3 skal i mellemtiden udstyres med et nyt sprænghoved, for at øge dets effektivitet, især mod hærdede eller indsatte mål.

Det ballistiske missil ATACMS er så imponerende, at en HIMARS kun kan implementere ét, mod 2 PrSM og 6 M31.

Som en del af 2024-budgettet er udviklingen af ​​en 4. version af PrSM blevet afsløret. Udnævnt PrSM Inc 4 men også Long Range Maneuverable Fires (LRMF), dette nye missil vil opnå en rækkevidde på 1000 km takket være et redesignet skrog og en ny thruster, måske ved hjælp af en ramjet som den franske ASMPA. Ifølge webstedet BreakingDefense.com er det muligt, at LRMF vil træde i tjeneste samtidig med den nye militære last af PrSM Inc 3. Men foreløbig virker emnet stadig stort set fortroligt, hverken generalstaben eller industrifolkene .. stillet spørgsmålstegn ved det amerikanske websted, der har indvilliget i at give oplysninger om dette program, bortset fra at det faktisk blev lanceret.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus