Canada henvender sig også til Boeing P-8A Poseidon maritime patruljefly

Nogle sejre opnås gennem hård kamp, ​​andre, mindre glorværdige, men lige så effektive, i mangel af en modstander. Det er formentlig denne sidste sag, der forklarer de seneste års succes for Boeings P-8A Maritime Patrol-fly. Poseidon, der trådte i tjeneste i 2013 for at erstatte den amerikanske flådes P-3 Orion, har siden etableret sig i 7 andre luftstyrker, og ikke mindst, lige fra Australien til Norge, via Tyskland og endda Indien. Til dato er 131 fly blevet bestilt fra Boeing, herunder 91 af den amerikanske flåde, mens mere end 90 er i tjeneste, hovedsageligt i den amerikanske flåde. Det ser ud til, at denne liste er ved at udvide sig igen, som Ottawa sendte i februar sidste år, en anmodning om oplysninger fra American Foreign Military Sales om flyet, for at erstatte 15 CP-140M Aurora, en udvikling af P-3, som udfører missionen med maritim patrulje og C4ISR inden for Royal Canadian Air Force.

Bemærkelsesværdigt specificerer Ottawa-pressemeddelelsen, at i dag er P-8A ikke kun en god enhed, der allerede er erhvervet af flere store lande, herunder af de 4 andre allierede af de berømte 5 Eyes, der samler USA, Canada, Australien, New Zealand og Great Storbritannien, men at det i bund og grund udgør det eneste mulige alternativ til denne type mission. Det er rigtigt, at med den bemærkelsesværdige undtagelse af den mere økonomiske og mere kompakte japanske Kawazaki P-1, men med en ydeevne, der er ringere end Boeing-flyene baseret på 737, er der til dato ikke noget reelt tilbud, der både kan tilbyde ydeevne, der kan sammenlignes med P-8A og en omfattende flåde, der garanterer holdbarhed og skalerbarhed i de næste 2 eller 3 årtier.

P8-A har 5 ankerpunkter i sit indre hold og 6 eksterne ankerpunkter.

Næsten 40 meter lang for 37,5 meter vingefang, P-8A har en tomvægt på 62 tons og en maksimal startvægt på 85 tons. Den er drevet af to CFM-56 turbojetmotorer, der hver leverer 121 KN trækkraft, hvilket giver den en marchhastighed på 815 km/t for en kamprækkevidde på over 7000 km. Den har også en kraftfuld APY-10 multi-mode radar med en direkte eller inverteret syntetisk blændetilstand, samt en række APS-154 sensorer til kystdetektering og en elektronisk krigsførelsessuite ALQ-240. Flyet har et lastrum med 5 ankerpunkter og 3 ankerpunkter under hver vinge, så det kan bære adskillige våben, såsom AGM-84 Harpoon antiskibsmissilet, Mk-54 torpedoen, luftbårne flådeminer samt fremtidens luft -til overfladen anti-ubåd ammunition High Altitude Anti-Umarine Warfare Weapon Capability (HAAWC)  som vil gøre det muligt at engagere ubåde fra stor højde og fra sikker afstand.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW