Nordkorea hævder at have miniaturiseret sine atomsprænghoveder

Miniature atomsprænghoved Nordkorea Kim Jong un e1680099575991

Mens der er et betydeligt hierarki i forsvaret mellem de lande, der har atomvåben, og dem, der ikke har, er der også et betydeligt hierarki mellem de få lande, der har sådanne våben. Ud over kraften i de nukleare sprænghoveder, der er i besiddelse af, og antallet af dem i arsenalet, spiller teknologierne fra de vektorer, der er i stand til at transportere disse våben, en afgørende rolle på dette område.

At have en gravitationsatombombe, som kun kan bruges af et kampfly, der er kendt for at være sårbart og begrænset i rækkevidde, er faktisk på ingen måde sammenligneligt med at have interkontinentale ballistiske missiler ved ændring af miljøer implementeret om bord på atomubådsaffyringsramper af seneste generationsmissiler, som vi ved er næsten umulige at få øje på eller spore.

I denne sammenhæng er truslen fra Nordkoreas atomarsenal, selv om den på ingen måde er ubetydelig, ikke desto mindre ikke sammenlignelig med truslen fra de 5 medlemslande i FN's Sikkerhedsråd, som også er de eneste, der har meget lang tid. række SSBN'er og SLBM'er.

Det anslås i dag, at Pyongyang har omkring XNUMX nukleare sprænghoveder, fordelt på dets langrækkende missiler og dets bombardementstyrke. Indtil nu har alt dog ført til at tro, at Nordkorea ikke havde knowhow og teknologiske færdigheder til tilstrækkeligt at miniaturisere sine atomsprænghoveder og dermed komme til at bevæbne sine mellem- eller kortdistance ballistiske missiler eller sit krydstogt. Men billeder offentliggjort af den nordkoreanske statspresse i dag sår tvivl om disse sikkerheder (i hovedillustrationen)

Miniature atomsprænghoved Nordkorea Kim Jong un 1 e1680099655157
Baggrundsillustrationen viser forskellige modeller af missiler, og hvordan det miniaturiserede atomsprænghoved kan installeres på dem.

Faktisk viser disse lederen Kim Jong Un, der inspicerer, hvad der præsenteres som en ny generation af atomsprænghoved. Den viste enhed kunne faktisk indeholde et fissionsvåben, men dens mest interessante egenskaber er ingen andre end dens dimensioner.

Faktisk kan vi ifølge billederne anslå, at den viste enhed har en længde mellem 90 cm og 1 meter, for en diameter i størrelsesordenen 50 cm, dvs. dimensioner, der er små nok til at finde sted om bord på ballistiske missiler, der er mere kompakte end de meget store Nordkoreanske ICBM'er, og derfor relativt nemme at spore via satellit.

Som sådan, i baggrunden bag den nordkoreanske præsident, viser en illustration installationen af ​​dette miniaturiserede hoved om bord på forskellige typer missiler, inklusive en kåbe, der ligner det KN-25 taktiske ballistiske missil, det ballistiske missil mellemdistance-Hwasong -7 samt den af medium skiftende ballistisk missil Pukguksong-3.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

4 tanker til "Nordkorea hævder at have miniaturiseret sine atomsprænghoveder"

  1. Nicolas Joubert

    Vær forsigtig, der er meget unøjagtighed i at identificere nordkoreanske missiler i denne artikel.

    1. Tøv ikke med at afklare dine tanker. Da jeg ikke er den mindste ekspert i nordkoreanske missiler, indrømmer jeg, at jeg kan have vildledt mig selv i visse betegnelser. Når det er sagt, uanset hvor meget jeg kigger, kan jeg ikke se nogen åbenlys fejl.

  2. […] interkontinental kapacitet. Uden at dette var blevet objektivt bekræftet, erklærede Pyongyang for nylig, at det var lykkedes at miniaturisere sine atomsprænghoveder, hvilket gjorde det muligt om nødvendigt at bevæbne alle disse missiler med en ladning […]

Kommentarer er lukket.