Het HIMARS mobiele artilleriesysteem zal de komende jaren 1000 km afleggen

Samen met de CAESAR, de TB2 en de Javelin was het HIMARS mobiele artilleriesysteem een ​​van de grote operationele onthullingen van het eerste oorlogsjaar in Oekraïne. Gewapend met 6 M30- of M31-raketten met een bereik van 15 tot 90 km, is dit systeem gemonteerd op een 6×6-vrachtwagen zowel zeer mobiel dankzij zijn 290 pk voor een massa van slechts 16 ton, als zeer effectief tegen de achterlinies van de vijand , dankzij de grote precisie en de vernietigende kracht van de kernkop van de raketten. De HIMARS kan ook de Ground Launch Small Diameter Bomb-munitie implementeren, bestaande uit een GBU-39-bom geïntegreerd in een lichte romp en een drijfgas, waardoor een bereik van 150 km kan worden bereikt, en de ATACMS lichte ballistische raket een bereik van 300 km , met name in staat zwaar geharde doelen zoals bunkers te vernietigen. Als Washington nog steeds de levering van ATACMS aan de Oekraïense strijdkrachten weigert, zou die van GSDB al zijn begonnen, terwijl de Russische legers hun logistieke lijnen al hadden moeten reorganiseren om de dreiging van de M30- en M31-raketten het hoofd te bieden.

Als onderdeel van het Long Range Precision Fire-programma, of LRPF, lanceerde het Amerikaanse leger in 2016 het ontwerp van een nieuwe ballistische raket, de Precision Strike Missile of PsSM. Het is dunner dan de ATACMS en stelt de HIMARS in staat om 2 ballistische raketten tegelijkertijd in te zetten tegen een enkele ATACMS, en kan doelen op 500 km afstand bereiken. Naast de GPS en traagheidsgeleiding van de ATACMS, heeft de LRPF ook een terminalgeleidingssysteem waarmee het bewegende doelen, zoals schepen of voertuigen, kan raken, waardoor het een zeer veelzijdig wapen is. Naast de PrSM Inc 1 die momenteel in productie is om de ATACMS te vervangen, was de ontwikkeling van twee andere versies al begonnen. De PrSM Inc 2 ontvangt dus een multi-mode radar- en infraroodzoeker door het anti-scheepssysteem te vormen dat door het Amerikaanse leger is aangevraagd als onderdeel van zijn versterking in het Pacifische theater. De PrSM Inc 3 moet ondertussen worden uitgerust met een nieuwe kernkop om de effectiviteit ervan te vergroten, met name tegen geharde of opgestelde doelen.

atacms.jpg e1679931051201 Defensie Nieuws | Constructie van gepantserde voertuigen | Defensiecontracten en aanbestedingen
De ATACMS ballistische raket is zo imposant dat een HIMARS er maar één kan inzetten, tegen 2 PrSM en 6 M31.

Als onderdeel van de begroting 2024 is de ontwikkeling van een 4e versie van de PrSM onthuld. Aangewezen PrSM Inc 4 maar ook Long Range Manoeuvreable Fires (LRMF), deze nieuwe raket zal een bereik van 1000 km bereiken dankzij een opnieuw ontworpen romp en een nieuwe boegschroef, misschien met behulp van een straalmotor zoals de Franse ASMPA. Volgens de site BreakingDefense.com is het mogelijk dat de LRMF gelijktijdig met de nieuwe militaire lading van de PrSM Inc 3 in dienst zal treden. Voorlopig lijkt het onderwerp echter nog grotendeels vertrouwelijk, noch de generale staf, noch de industriëlen. ondervraagd door de Amerikaanse site die ermee heeft ingestemd informatie over dit programma te geven, afgezien van het feit dat het inderdaad is gelanceerd.


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Defensienieuws | Bouw van gepantserde voertuigen | Defensiecontracten en aanbestedingen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

Alles

2 Reacties

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN