Salg av franske ubåter til Australia: en mer troverdig hypotese enn det ser ut til

Da australske myndigheter i september 2021 kunngjorde kanselleringen av SEA 1000-programmet knyttet til design og lokal produksjon av 12 konvensjonelt drevne angrepsubåter av Attack-klassen av den franske marinegruppen, så forholdet mellom Paris og Canberra ut til å ha blitt forverret for lenge. Mindre enn et år senere diskuterer imidlertid fransk og australsk presse, uten særlig overbevisning, muligheten for Frankrike å tilby Australia salg av 4 ubåter for å la Royal Australian Navy ha en midlertidig løsning mellom tilbaketrekking av ubåtene av 6 Collins-klassen i tjeneste i mer enn 20 år, og ankomsten av de første australske atomangrepsubåtene som må utvikles innenfor rammen av Aukus-alliansen som samler Canberra, Washington og London. Denne hypotesen, som kan virke gal ved første øyekast, kan likevel ha mye mer materialitet enn den ser ut til.

Det er ingen vits å gå tilbake til hendelsene som fulgte hverandre mellom den australske statsministeren Scott Morrisons kunngjøring om kanselleringen av kontrakten, og møtet mellom hans etterfølger Anthony Albanese og Frankrikes president Emmanuel Macron i slutten av juni. for å markere fornyelsen av fransk-australske forhold. Morrisons brutale avgjørelse ga faktisk opphav til uhyggelige meningsutvekslinger mellom Paris og Canberra, som krystalliserte offentlige meninger som allerede var matet med mer eller mindre falsk informasjon i mange måneder. Men så snart Scott Morrison forlot logen, begynte hans etterfølger å løse det vanskelige spørsmålet om kompensasjon til Naval Group for slutten av programmet. En måned senere kom han for å møte sin franske kollega for å gjøre rent bord på denne begivenheten, mens Emmanuel Macron er ventet på et offisielt besøk til Australia før slutten av året.

Albansk Macron Air Independent Propulsion AIP | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Møtet i slutten av mai mellom Emmanuel Macron og Anthony Albanese gjorde det mulig å gjenoppbygge en solid base for forholdet mellom de to landene

Selv om Paris og Canberra normaliserer forholdet deres, kan anskaffelsen av franske ubåter som en venteløsning fremstå som inkongruent, spesielt siden den australske opinionen har blitt bombardert med kritikk angående gjennomføringen av angrepsprogrammet av Naval Group siden 2015, spesielt med faraoniske budsjettoverskridelser. mye kommentert inkludert i det australske parlamentet, utvidede frister og uoppfylte forpliktelser når det gjelder lokal produksjon. Faktisk virker det svært usannsynlig å velge France og Naval Group til å produsere standby-ubåtene, og til og med veldig politisk risikabelt for den nye statsministeren, spesielt siden det foreslås andre løsninger for Canberra, som kommer fra Tyskland, Sverige og nylig Sør-Korea. Det er nettopp i denne sammenhengen at a Konfidensielt notat skrevet av den tidligere australske viseforsvarsministeren Kim Gillis i skjul offentliggjort. Og dette beskriver en virkelighet som er ganske annerledes enn de som ble destillert til den australske opinionen i 4 år.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler