Är S-400 bara ett mellanliggande system?

När mer information kommer till S-500-systemet är det uppenbart att ryssarna har stora ambitioner för detta system. På egen hand kommer den att fullgöra funktionerna hos medelstora, långa, mycket långa avstånd, anti-ballistiska missiler och förmodligen antisatellitsystem. I själva verket kommer det att täcka på egen hand de funktioner som tillhandahålls i väst av PATRIOT, THAAD och GBI. För detta kommer S-500-systemet att implementera en radarradar som möjliggör låg höjd, hög höjd och lång räckvidd samt en radar med en anti-ballistisk missilfunktion.

Denna radarsvit kommer att associeras med en 360 ° skjutlinje (4-radars?). Implementering av en rad olika missiler anpassade till alla mål som systemet sannolikt kommer att förstöra. När man läser ambitionerna som visas för detta system (som måste bekräftas under testerna) verkar det som om S-400 endast är ett mellanliggande system som gör det möjligt att göra korsningen mellan den åldrande S-300 och den framtida S -500 .

Det är också intressant att komma ihåg att förnamnet på det som skulle bli S-400 då var S-300 PMU-3, vilket påminner om förhållandet mellan detta system och tidigare modeller. Vi förstår då bättre varför ryssarna inte tvekar att sälja den utomlands, även utanför länder som är en del av deras historiska inflytandesfär. Det verkar då som att ryssarna planerar att basera sitt luftförsvar på future-500 och att S-400 bara kommer att vara ett interimssystem.

Vi gissar också att namnet S-400 istället för S-300 PMU-3 utan tvekan är ett marknadsföringssätt som syftar till att stärka systemets attraktionskraft på den internationella marknaden. Detta förringar inte systemets kvaliteter eller effektivitet, eftersom det gjorde det möjligt att implementera en första generation av vissa delsystem (radar och missiler) som kommer att återanvändas i en moderniserad version på S-500.

Ibruktagandet av S-500 kommer sannolikt att leda till ett gradvis tillbakadragande av de olika generationerna av S-300, antimissilsystemen S-300VM och A-135 GALOSH-systemet. Luftvärnsförsvaret kompletteras med den redan förvärvade S-400, S-350 för medeldistans, TOR-M2 (SA-15), PANTSIR-S2 (SA-22) och det framtida SOSSN-systemet för korta avstånd, därtill kommer ett överflöd av luftvärnskanoner och mycket kortdistans bärbara missiler (SATCP). Ett brett utbud av utrustning utformad för att möta ett brett spektrum av hot.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna