Den amerikanska flottan väljer Thales CAPTAS-4 ekolod för sina nya Constellation-fregatter

Om det finns ett område där franskt försvarskunnande är allmänt erkänt så är det antiubåtskrigföring. Oavsett om det är dess fregatter, dess ubåtar eller dess maritima patrullflygplan, har den franska marinen mycket ofta visat avancerad teknik och kapacitet, till och med överträffat de mycket effektiva allierade: amerikaner och britter. Vid flera tillfällen de senaste åren har alltså de nya franska Aquitaine-klassens fregatter vunnit "Hook'em"-tävlingen anordnad av den amerikanska flottan, som belönar de bästa NATO-besättningarna inom anti-ubåtskrigföring.

Om den franska marinen skördar äran inom detta område beror det dels på operativt kunnande och mycket krävande utbildning av sina besättningar, men också tack vare särskilt effektiv utrustning optimerad för detta uppdrag. Således, om den franska FREMM-klassen Aquitaine varken har hastigheten eller förskjutningen av sin italienska kusin, har den å andra sidan en mycket högre akustisk diskretion, särskilt tack vare användningen av propellrar med fast stigning som är optimerade för detta uppdrag. . Men det är verkligen inom ekolodsområdet som vi måste leta efter de bästa argumenten för denna operativa excellens, och i synnerhet i CAPTAS-4 släpsonar med variabelt djup som utrustar de nya franska fregaterna, men även de italienska, spanska eller fortfarande brittisk. Och listan över CAPTAS kunder kommer att utökas ytterligare med de mest prestigefyllda av referenser inom detta område, eftersom enligt Konteramiral Casey Moton, som övervakar konstruktionen av de nya USS Constellation-klassens fregatter för den amerikanska flottan (och som härrör från de italienska FREMMs), valdes Thales ekolod specifikt ut för att utrusta dessa fartyg.

FFGX Constellation News Defense | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | FÖRENTA STATERNA
Fregatter i Constellation-klassen kommer att ha uppdraget att ASM eskorterar stora flotta enheter och tar över från kända amerikanska fregatter som Knox eller OH Perry.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna