F35-motorens levetid reduceret af problemer med overophedning

F35 aften e1630405879447

Tilgængeligheden af ​​USA's næste generation F-35A jagerfly, der allerede er langt fra tilfredsstillende, kan skrumpe yderligere efterhånden som nye problemer opstår, denne gang med belægningen af ​​F-135-motorens turbineblade af Pratt & Whitney. Faktisk ifølge en artikel offentliggjort på Bloombergs nyhedsside, ser det ud til, at motoren har en driftstemperatur, der er højere end forventet, hvilket ville forårsage for tidlig forringelse af belægningen af ​​turbinebladene, hvilket fører til udseendet af donkrafte. Disse defekter, der truer motorens integritet såvel som dens ydeevne, er det nødvendigt at begrænse motorens levetid eller at udføre meget tunge vedligeholdelsesoperationer for at udskifte de beskadigede knive, effektivt immobilisere motoren, og derfor den enhed, den skulle fremdrive .

Faktisk blev det amerikanske luftvåbens demonstrationshold i 2020 tvunget til at reducere antallet af demonstrationer, som det deltog i med en tredjedel, for at bevare potentialet i dets fly, og det amerikanske luftvåben anslår, at 20 % af dens F-35'ere vil være jordet i 2025 alene på grund af denne fejl. Dårlige nyheder kommer aldrig alene, det ser ud til, at Lockheed-Martin og Pratt&Whitney stadig kæmper for at finde erstatningsløsninger til dele, der stadig er designet og produceret i Tyrkiet trods hans udelukkelse fra programmet af Donald Trump efter Ankaras erhvervelse af S400-missiler. Imidlertid fortsætter tyrkiske industrier med at levere 188 af de cirka 3000 dele, der udgør F-135, og kontrakten mellem tyrkiske industrier i programmet forventes at udløbe i 2022.

sdd f135 0121
For at opfylde kravene til meget (for) krævende specifikationer, måtte ingeniørerne, der udviklede F135, flirte med grænserne for teknik og materialer.

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

En tænkte på "F35 motorlevetid reduceret af problemer med overophedning"

  1. […] flyets ydeevne, overdreven forbrug, der hæmmer dets autonomi, eller særlig tung vedligeholdelse, der reducerer flyets tilgængelighed. Derudover er motoren kompleks at bygge, og især […]

Kommentarer er lukket.