T14 Armata leveres et år for sent ... Igen!

Præsenteret i 2015 under paraden, der fejrede sejren under Den Store Fædrelandskrig, bedøvede den nye generation af T14 Armata tunge tank mange observatører. Det er rigtigt, at ingen ny moderne kamptank havde set dagens lys i Rusland eller i Vesten siden slutningen af ​​den kolde krig, og at mange strateger derefter mente, at hovedkamptanken var blevet et forældet redskab i lyset af nøjagtighed og rækkevidde af moderne antitankmissiler. Krigene i Donbass, Syrien og Nagorno-Karabakh har vist, at dette ikke er tilfældet, og at mens tanken faktisk var meget sårbar over for nye våben som langdistance missiler eller omstrejfende ammunition, forblev den et uundværligt redskab på slagmarken. Og det teknologiske spring repræsenteret af T14 viste, at Rusland stadig betragtede den største kamptank som centrum for sin militære handling.

Oprindeligt blev T14 Armata udråbt som grund til hurtigt at gå i tjeneste, og tallet på 2000 T14'er i drift i 2020 blev endda ofte fremsat. Det var faktisk en dårlig oversættelse af en erklæring fra Sergei Shoygu, den uudtagelige russiske forsvarsminister siden Vladimir Putins tilbagevenden til magten i 2012, der meddelte, at 2000 moderne kampvogne skulle være i tjeneste. I 2000 omfattede dette de moderniserede versioner af T72, T90 og T90. Alligevel er T-14s ibrugtagning regelmæssigt annonceret til næste år, og dette glatte siden 2018. 2020 var ingen undtagelse fra reglen. Og nu også 2021.

T90MS Forsvarsnyheder | MBT kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer
Russiske styrker har som forventet et parti T90M'er i slutningen af ​​2020, men ingen batch af T-14'er og T-15 Armata som annonceret i februar 2020.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | MBT kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler