Rapporten, der skader USA's anti-missilforsvar

Siden det første arbejde inden for ballistiske missilaflytningssystemer har Pentagon investeret tæt på 350 milliarder dollars i dette specifikke felt, der skal beskytte amerikansk jord, og i mindre grad nogle af dets allierede, mod angreb fra potentielt nukleare ballistiske missiler. I de senere år er emnet blevet revitaliseret af genopblussen af ​​strategiske trusler fra Rusland, Kina og også Nordkorea, som nu har ballistiske missiler, bestemt interkontinentale, men med operationelle kapaciteter meget lavere end de seneste modeller af ICBM-missiler. og russiske og Vestlige SLBM'er. Alligevel ifølge en rapport offentliggjort af American Physical Society, en sammenslutning af mange amerikanske fysikere, ville de nuværende muligheder for dette amerikanske anti-missilforsvar og dem, der vil være i tjeneste i de næste 15 år, være ude af stand til at beskytte amerikansk jord mod et ballistisk missilangreb, herunder ledet af Nordkorea og dens ældre generationssystemer.

Ifølge denne rapport, mens der er gjort fremskridt på nogle områder, er der stadig mange blindgyder med at yde effektivt forsvar mod interkontinentale ballistiske missiler, især med hensyn til systemtæthed, den tid, der kræves til detektion, identifikation og engagement af målene, og den for begrænsede effektivt indgrebsvindue, som er resultatet af disse elementer for at udføre en sikker og effektiv aflytning mod truslerne. Konkret, hvis simuleringerne under øvelserne faktisk viser den påviste effektivitet af de indsatte systemer, i en operationel ramme, der ikke tillader, at de ukendte kan løses inden for sammenlignelige tidsrammer (er et missil eller en løfteraket blevet opdaget? kommandovejen til rådighed? Er aflytningssystemerne placeret det rigtige sted?), ville de reelle og objektive aflytningsmuligheder blive stærkt forringet, herunder mod relativt gamle eller teknologisk daterede våbensystemer som f.eks. dem implementeret af Pyongyang.

Den 10. oktober 2020 i Pyongyang præsenterede de nordkoreanske myndigheder et nyt mobilt ICBM interkontinentalt ballistisk missil på et 11-akslet tungt køretøj.

I denne samme rapport vurderer APS, at de løsninger, der i øjeblikket udvikles af Missile Defense Agency, såsom rettede energivåben og rumaflytningssystemerne i Space-based Interceptors program, ikke vil være operationelle i godt femten år. Desuden vurderer APS, hvad angår dette sidste program, at tætheden af ​​rumsystemer, der er nødvendige for blot at dække den nordkoreanske trussel, er uforenelig med bæredygtige investeringer fra Pentagon. Afslutningsvis sætter rapporten spørgsmålstegn ved relevansen af ​​amerikanske investeringer på dette område, vel vidende at andre områder er tvunget til at reducere eller udskyde deres egne kritiske investeringer for at imødekomme Pentagons budgetmæssige begrænsninger.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter - fra €1 den første måned

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

Kommentarer er lukket.

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW