Serbien kunne henvende sig til Typhoon hvis Frankrig nægter at levere "visse missiler"

Det går ikke så godt som håbet mellem Paris og Beograd med hensyn til et muligt erhvervelse af 12 fly Rafale at erstatte de aldrende MiG-29'er fra det serbiske luftvåben. Hvis forhandlingerne fortsætter med Dassault Aviation og Hotel de Brienne, ser det ud til, at de serbiske myndigheder er irriterede over Paris' afvisning af at levere visse missiler. Og for at give vægt til denne utilfredshed meddelte Nebojša Stefanovi, den serbiske forsvarsminister, den 16. april, at han sideløbende med forhandlingerne med Paris, diskussioner med London om krigere Typhoon, med angivelse af, at den første af de to til at tilfredsstille Beograd om disse missiler, meget vel kunne vinde beslutningen. Det pågældende missil er sandsynligvis det europæiske langtrækkende Air-Air missil Meteor, en af ​​de sjældne ammunition med SCALP-missilet, der kan bruges af begge enheder.

Oprindeligt havde Beograd fremsat hypotesen om at erhverve, sammen med de 12 Rafale French, 12 andre brugte fly af en anden model for at styrke disse defensive kapaciteter, og Typhoon Britiske blok 1 blev betragtet som troværdige kandidater. Men i den nylige meddelelse fra den serbiske forsvarsminister er denne opfattelse af brugte fly ikke længere fremherskende, og det ser ud til, at Beograd fra nu af faktisk overvejer Typhoon som et fuldgyldigt alternativ til Rafale Fransk. Ved direkte at argumentere for at tillade eksport af missilet antyder Serbien, at London ville være klar til at imødekomme dens anmodninger, hvor Paris ville modstå med beslutsomhed. Imidlertid er Meteor et missil, der samler britiske, svenske, tyske, italienske, spanske og franske industrier (som især producerer Meteorens radarsøger), og eksporttilladelsen skal valideres af alle medlemmerne. Faktisk kunne den form for pres, Nebojša Stefanovi havde forsøgt, få en ende, fordi Paris meget vel kunne forbyde eksporten af ​​meteoren, selvom Beograd vendte sig mod London og dens Typhoon. Det ville være præcis det samme, hvis serbiske forventninger var relateret til Scalp / Storm Shadow krydsermissilet, co-produceret af Frankrig og Storbritannien.

Mig 29 Serbiens forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Det serbiske luftvåben opererer i dag 14 aldrende og stort set forældede Mig-29, hvoraf 10 er russiske og hviderussiske fly, der er erhvervet brugte, og 4 er arvet fra Jugoslavien

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler