F Goutefarde, JC Lagarde, JL Thériot: disse afgående stedfortrædere er nødvendige for National Defense and Armed Forces Commission

Inden for den franske nationalforsamling er Kommissionen for det nationale forsvar og de væbnede styrker langt fra den mest populære kommission blandt deputerede. Da den suveræne funktion par excellence er et reserveret domæne af Elysée, er det vanskeligt at skinne der, eller at hævde en alternativ eller blot konstruktiv stemme, i lyset af den doxa, som er pålagt af republikkens præsidentskab og ministeriet for de væbnede styrker ... Faktisk er det sjældent, at parlamentsmedlemmer, hvad enten de er fra flertallet eller oppositionen, spiller en væsentlig rolle. Men under det tidligere magistrat var flere deputerede i stand til, gennem deres engagement såvel som relevansen af ​​deres analyser, at fremhæve denne udvidede strategiske refleksion, mens de blev involveret i udformningen og overvågningen af ​​det første programmeringslovsmilitær, der blev respekteret siden starten af denne øvelse.

Blandt disse suppleanter er 3 i dag kandidater til eget genvalg, og er med i afstemningen efter første runde af parlamentsvalget: Fabien Gouttefarde, Jean-christophe Lagarde og Jean-Louis Thériot (alfabetisk rækkefølge). Mens forsvarsspørgsmål igen er blevet et vigtigt emne for statens adfærd, og meget få deputerede eller kandidater kan hævde dokumenteret erfaring eller ekspertise på dette område, forekommer det vigtigt at bevare sådanne profiler i Kommissionen for Nationalt Forsvar og Forsvaret af nationalforsamlingen, både for at føre tilsyn med dens drift, mens en revision af programmeringsloven er i gang, og en sandsynlig ny strategisk gennemgang vil ikke snart dukke op, kun for nogle gange at konfrontere forsvarsplanlægningen med dens uoverensstemmelser.

Triumferende SSBN Defense News | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigsførelse
For Fabien Gouttefarde ville det være passende at konvertere to af Triomphant-klassen SSBN'er, når de erstattes af 3G SSBN'er, til SSGN'er, som det, den amerikanske flåde gjorde med nogle Ohio-klasse SSBN'er

Stedfortræder for den anden valgkreds af Eure siden 2017, Fabien Gouttefarde er en af ​​disse nykommere til politik, som sluttede sig til den dynamiske En Marche af Emmanuel Macron under det forrige præsidentvalg. Denne jurist havde dog altid bevaret tætte bånd til forsvaret og hærene, idet han selv var reserveløjtnant i den franske flåde og havde deltaget i adskillige aktioner og missioner for ministeriet før hans valg. Skønt den blev valgt af præsidentflertallet, under mærket En Marche, tøvede vice Gouttefarde ikke med at stille forslag, der ikke var i overensstemmelse med regeringens politik på dette område under hans embedsperiode, uden at tage en afvigende holdning til dette. Især forud for præsidentvalget publicerede han flere artikler i pressen til fordel for en langt mere ambitiøs forsvarspolitik, især for at kunne håndtere nye trusler i Europa, Afrika, Mellemøsten og i Indo-Stillehavet. område. Især foreslog han omdannelsen af ​​to SSBN'er af Triomphant-klassen til krydsermissil-atomubåde, men også flydesign Rafale dedikeret til elektronisk krigsførelse og undertrykkelse af luftværnsforsvar, samt udvidelse af SSN-flåden til 7 enheder. Derudover forsvarer han, ligesom de to andre deputerede i denne artikel, muligheden for at øge investeringerne i forsvaret ved især at stole på den nationale forsvarsindustris økonomiske effektivitet.

Hvis F.Goutterfarde og JL.Theriot var nytilkomne i nationalforsamlingen under dette magistrat, var det ikke tilfældet for Jean-Christophe Lagarde, som har haft stillingen som stedfortræder for Seine Saint Denis 5. distrikt siden 2002. han var den eneste formand for en parlamentarisk gruppe, i dette tilfælde det midtristiske UDI-parti, der havde valgt at sidde i National Defence and Armed Forces Commission, en rolle han tog til sig i en konstruktiv opposition. Han støttede således såvel den militære programmeringslov som dens revision, men tøvede ikke ved flere lejligheder med at påpege uoverensstemmelserne eller den manglende ambition i forhold til udviklingen af ​​truslerne fra fransk militærprogrammering, som f.eks. fraværet af et program Rafale dedikeret til elektronisk krigsførelse (ham igen), eller et kampdroneprogram, potentielt baseret på resultaterne af Neuron-demonstrationsprogrammet. Selvom Forsvarsministeriet ikke tog hensyn til disse opfordringer, nød de godt af overeksponering af medierne fra en gruppeformand, men også fra formanden for det politiske parti UDI, som ved en gentagelse begynder at bære frugt.

RAFALE F4 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigsførelse
For JC Lagarde og F Gouttefarde er det væsentligt, at Frankrig vedtager en version af Rafale dedikeret til elektronisk krigsførelse og undertrykkelse af fjendens luftværn. En position, der i vid udstrækning forstærkes af erfaringerne fra krigen i Ukraine

Borgmester i Beauvoir siden 2008 under UMP daværende LR-mærke, Jean-Louis Thériot havde en diskret start i Nationalforsamlingen, valgt som stedfortræder for Yves Jego. Han overtog stillingen som stedfortræder for den tredje valgkreds Seine et Marnes i 2018, da sidstnævnte meddelte, at han trak sig tilbage fra det politiske liv. Denne advokat, der var interesseret i militær og politisk historie, om hvilken han udgav adskillige bøger, sluttede sig til Forsvarskommissionen i en tilgang, igen med konstruktiv opposition. Det er der dog utvivlsomt hans fremragende parlamentariske betænkning om højintensiv krigsførelse, medforfatter med Herald First Constituency MP Patricia Miralles og udgivet få dage før starten på den russiske offensiv i Ukraine, som gav ham parlamentarisk autoritet i forsvarsspørgsmål og medieeksponering brugt lige siden. Ligesom F. Gouttefarde og JC Lagarde støtter Jean-Louis Thèriot forøgelsen af ​​ressourcerne, men også i hærenes format, med adskillige relevante forslag, især med hensyn til udnyttelsen af ​​reserven, som igen er afhængig af forsvarets økonomiske effektivitet. Industri for at sikre dens bæredygtighed.

Hærens Forsvarsnyheder | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigsførelse
For JL Thériot lider de franske hære af store mangler med hensyn til højintensiv kamp, ​​især med hensyn til styrkernes format og de reserver, de har til rådighed, især med hensyn til ammunition.

Mens det kommende lovgivende valg lover en tæt afstemning, ville det utvivlsomt være mere end gavnligt for de væbnede styrker og det nationale forsvar, hvis disse 3 deputerede blev genudnævnt af deres respektive vælgere, således at de konstituerede på grundlag af fælles overbevisning mere end politiske justeringer , et parlamentarisk grundlag, der muliggør en effektiv implementering af en ny forsvarspolitik, en politik, hvor Folketinget, og i særdeleshed Forsvars- og Forsvarsudvalget, ville spille en mere strukturerende rolle, end da tidligere mandater.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler