Hvad er de 5 kritiske spørgsmål i den næste franske militærprogrammeringslov?

Dagen efter starten på den russiske offensiv i Ukraine opdagede eller genopdagede et flertal af franskmændene på en meget brutal måde de væbnede styrkers rolle i at sikre det, de havde taget for givet i flere årtier, nemlig deres sikkerhed. I et forsøg på at berolige den offentlige mening og indtage et medierum, som politikere forsømte på baggrund af præsident- og lovgivende valg, mangfoldiggjorde de franske hære derefter kommunikationen og forsøgte at præsentere franskmændene et trøstende ansigt, især ved at insistere på at kaldet "højintensive" øvelser, et begreb, der også pludselig dukkede op i diskussioner, blandt andet på tv-apparater. Men da chokket var blevet absorberet, og valgfeberen var forsvundet, indfandt virkeligheden sig gradvist, især under de parlamentariske høringer af Forsvarsstaben: De franske hære er ikke klar til denne type engagement, hverken i deres format eller i deres udstyr.

For at reagere på denne observation meddelte de franske myndigheder i juli, at en ny lov om militær programmering ville blive udarbejdet i begyndelsen af ​​skoleåret, som efterfølgende hurtigt skal vedtages af parlamentet og træder i kraft fra 2023. Den vil faktisk erstatte den nuværende LPM, som oprindeligt skulle forlænges indtil 2025. Som følge af denne beslutning, som nogle anser for forhastet, vil denne nye LPM ikke blive forudgået af udformningen af ​​et nyt rammedokument, som det var tilfældet med LPM 2014 med hvidbogen fra 2013 , eller 2019 med den strategiske gennemgang af 2017. Det er klart, at hvis den tidligere 2019-2025-version blev designet som en LPM til reparation på jordniveau, vil den fremtidige lov være en LPM for nødsituationer, for at forberede de franske hære på de mulige konfrontationer, der kunne opstå i slutningen af ​​årtiet. Faktum er, at på trods af dens forhastede natur vil denne nye militærprogrammeringslov skulle reagere på adskillige kritiske spørgsmål, som det ikke længere er muligt at ignorere eller udskyde i tide.

1- Løs den umulige budgetligning

Det første og mest vanskelige problem, der skal løses, er intet andet end finansieringen af ​​hærene. Faktisk kunne den franske stats budgetmæssige situation ikke være vanskeligere, idet gælden nu overstiger 115 % af BNP, mens renterne fortsætter med at stige på baggrund af inflationskrise, et årligt budget, der allerede ligger ud over den grænse, som den monetære stabilitetspagt for eurozonen og vækst, som, selvom den viser sig at være bedre end mange af vores europæiske naboer, ikke er tilstrækkelig til at skabe det nødvendige budgetmæssige råderum, selv om afgiftssatserne i landet allerede er blandt de højest i EU og giver på dette område kun efter for Danmark. Samtidig har hærene, for at imødekomme sikkerhedsudfordringerne, brug for en massiv og hurtig stigning i kreditgivningen i størrelsesordenen 10 milliarder euro/år til anskaffelse og modernisering af udstyr, og lige så meget til kapacitets- og HR-komponenten .

Army VBMR Leger Serval Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Hærens budgetter og forsvarsindsats
For at reagere på ændringer i truslen skal Forsvaret have en betydelig budgetmæssig stigning på kort sigt, mens den relative økonomiske og budgetmæssige situation i landet er kraftigt forværret.

For at imødekomme udfordringerne ville det med andre ord være nødvendigt at øge de væbnede styrkers budget med 20 milliarder euro, det vil sige at bringe forsvarsindsatsen op på omkring 2,7 % af BNP, og at gøre det hurtigt nok for at have den nødvendige operationelle kapacitet. i 2030, den dato, der anses for sandsynlig for genopbygningen af ​​de russiske hære for at være effektiv, og for de kinesiske flåde- og luftstyrker for at være i stand til at modsætte sig amerikansk magt i Stillehavet og om Taiwan. Faktisk vil hovedudfordringen ved denne næste LPM være ingen anden end at foreslå en løsning, der tillader disse kritiske krav at eksistere side om side med disse urokkelige begrænsninger. Ellers vil der ikke være andet alternativ end at se Frankrig langsomt forsvinde fra den internationale scene og gradvist, ligesom dets europæiske naboer, komme og putte sig ind under USA's beskyttende fløj med de risici, der er forbundet med det. Alligevel, hvis ligningen åbenlyst er svær, er den ikke uden løsning, så længe direktionen er indforstået medoverveje originale finansieringsmodeller.

2- Håndtering af kapacitet og operationelle nødsituationer


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler