Ikke overraskende udskyder Berlin sig til Washington om emnet Leopard 2 til Ukraine

Ved at annoncere i starten af ​​ugen, sende et kompagni kampvogne Leopard 2 til Ukraine inden for rammerne af en "international alliance af bidragydere" vidste den polske præsident, Andrzej Duda, udmærket, at han ville bringe Tyskland i stor forlegenhed, som på ingen måde havde givet sin enighed om dette emne, hvorimod denne autorisation er påkrævet inden for rammer for eksportaftaler for militært udstyr. For den polske præsident var det endnu en gang efter Mig-29 episoden, at smigre sit image i Østeuropa og Ukraine, til skade for sin tyske nabo, desuden et relativt let mål, fordi allerede genstand for megen kritik siden begyndelsen af ​​konflikten. Sidstnævnte vidste godt, at Berlin ikke let kunne blive enige, især da den tyske offentlige mening i høj grad er fjendtlig over for udsendelsen af ​​tyske tunge kampvogne til Ukraine, og at et sådant skridt ville repræsentere et nyt brud med den traditionelle tyske holdning i tilfælde af konflikt.

Det, der var forudsigeligt, varede ikke længe om at ske. På sociale netværk blev Polen og præsident Duda faktisk hyldet som et eksempel på dyd og mod, mens morderiske betragtninger over for Tyskland, som var langsom til at give sin tilslutning, blev hørt fra alle sider. Lad os dog huske, at Leopard 2 polske enheder blev erhvervet fra Berlin efter skiftet til det vestlige Østeuropa, til usædvanlig lave priser, for at erstatte det ældste sovjetiske udstyr og styrke landets defensive kapaciteter. Og da Warszawa annoncerede afsendelsen af ​​T-72 og derefter PT-91 til Ukraine, foreslog Berlin at erstatte dem, som for andre lande, med en overførsel af kampvogne Leopard 2, hvilket Warszawa afviste, fordi de pansrede køretøjer, som Tyskland udbød, var af A4-standarden og ikke den seneste A7+-standard, som var betydeligt dyrere.

M1A2 Abrams Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
Olaf Scholz betingede tilladelsen til levering af Leopard 2 til Ukraine, til levering af amerikanske Abrams-tanks til hærene i Kiev

Under alle omstændigheder meddelte Olaf Scholz, at han ville acceptere overførslen af ​​kampvogne for at komme ud af den fælde, som præsident Duda havde sat. Leopard 2 til Ukraine, inklusive dem, som dets kunder som Finland, Polen og andre besidder, først efter at USA angiveligt har annonceret forsendelsen af ​​tunge Abrams-tanke til landet. Faktisk, hvis Duda føler sig i en styrkeposition, sandsynligvis forkert, i forhold til europæiske lande, har han aldrig vovet at udfordre USA ved at annoncere reeksport af amerikansk udstyr til Kiev, da han ikke gjorde det, ligesom alle de østlige lande hurtige til at kritisere Tyskland, om emnet de israelske SPIKE panserværnsmissiler, der er bredt i tjeneste i disse hære, og som utvivlsomt ville have bragt betydelig merværdi til de ukrainske forsvarere. Jerusalem er faktisk imod at sende materialer af denne type til Ukraine for ikke at fremprovokere en skærpelse af russiske positioner i Syrien eller Kaukasus.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

4 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler