Hvad fortæller den nye taktiske organisation af russiske enheder i Ukraine os?

Siden begyndelsen af ​​aggressionen mod Ukraine, de russiske hære havde allerede ændret strategi 3 gange for den overordnede gennemførelse af operationer. For det første brugte de i løbet af de første ti dage af operationen en strategi med halshugning af de politiske myndigheder og den ukrainske regering, især ved at udføre en større luftbåren operation på lufthavnen Hostomel i den nordlige del af Kiev. Efter fiaskoen i denne manøvre begyndte Moskva en strategi rettet mod de ukrainske styrkers sammenbrud ved samtidig og intensivt at udføre offensiver på alle fronterne, mod nord i Kiev og Kharkov, mod øst i Donbass og mod syd fra Krim, for en dobbeltmanøvre med det formål at indtage Mariupol for at forbinde med Donbass styrker og at tage Odessa for at fratage Kyiv adgangen til havet og potentielt etablere forbindelsen til Moldavisk Transnistrien. Fra slutningen af ​​marts, stillet over for de meget store tab, der blev lidt under anvendelsen af ​​disse to første strategier, forpligtede de russiske hære sig til at vende sig til en mere konventionel tilgang rettet mod nedslidning af de ukrainske styrker ved at skabe forsvarslinjer velforberedte og ledsagende de ukrainske offensiver for at få dem til at styrte mod disse linjer og registrerede således også store tab.

Denne tredje strategi var langt den mest effektive, selv om ukrainsk kamplyst og vestlig bistand gjorde det muligt for Kiev-styrkerne at fortsætte med at påføre de forskansede russiske hære store tab, hvilket tvang Moskva til at transformere, uden at anerkende det, hvad der må have været en særlig militær operation varer et par uger, i en udmattelseskrig, der mobiliserer hele landet, gennem mobilisering af mænd som industri og økonomi. Uanset hvad der kan siges, opnåede de russiske tilbagetrækninger på Donbass' forsvarslinjer, Zaporozhye-oblaten samt tilbagetrækningen af ​​Kherson syd for Dnepr deres mål, hvilket gjorde det muligt for de russiske styrker at omgruppere på en forsvarslinje velforberedt, mens eroderer en del af de ukrainske styrker. Og brugen, sandsynligvis for egen regning, af Wagners lejesoldater til at fastholde Kievs opmærksomhed på Bakhmout var med til at forstærke denne situation, idet de fikserede mange ukrainske enheder, mens de tillod russiske enheder at rekonstruere og udstyre sig selv.

BTG'erne skulle repræsentere standardorganisationen af ​​russiske enheder ved starten af ​​konflikten. Faktisk blev der faktisk dannet meget få BTG'er, de fleste enheder blev ansat i deres organiske form.

En fjerde strategisk fase ville være blevet indledt af de russiske hære for nylig. Det er i hvert fald det, vi kan udlede af ukrainsk efterretningstjenestes opdagelse af en taktisk manual, der beskriver en ny organisation af kontaktenheder. Langt fra Battalion Tactical Group, eller BTG, var disse russiske kombinerede våbenenheder, der var så frygtede i begyndelsen af ​​konflikten af ​​analytikere, da de næsten aldrig vil være blevet implementeret, og meget mere effektive end engagementet fra organiske enheder observeret siden begyndelsen af ​​konflikten. af konflikten gav denne hybride tilgang de russiske enheder effektive, men begrænsede kombinerede våbenkapaciteter, hvilket sandsynligvis reagerede på den observerede manglende erfaring og disciplin, samtidig med at de gav dem en meget mere gennemført operationel sammenhæng. Frem for alt, ud over de nye taktiske kapaciteter, som denne organisation leverer til enhederne, vil denne omorganisering give den russiske kommando mulighed for at implementere en ny strategi til at håndtere de ukrainske hære, som kan informere os om de krigsmål, som Moskva nu søger.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW