Terwijl de Amerikaanse luchtmacht 33 F-22 Raptors wil terugtrekken die ongeschikt zijn voor gevechten, wil het Congres ze moderniseren

F22-training e1629461110455

Het is gebruikelijk dat het Amerikaanse Congres, dat het laatste woord heeft als het gaat om militaire planning aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, de rol van moderator speelt wanneer het wordt geconfronteerd met de eisen van de Amerikaanse legers, die vaak snel reageren. radicale beslissingen nemen in termen van formaat. Zo heeft het Congres de afgelopen jaren consequent verzoeken van de Amerikaanse luchtmacht afgewezen om haar vloot van A-10's terug te trekken, omdat de laatste ze ongeschikt achtte voor moderne gevechten met hoge intensiteit. Voor de Amerikaanse parlementariërs daarentegen is er geen sprake van om de omvang van de strijdkrachten te verkleinen zonder een coherente herkapitalisatie in het gezicht te kunnen werpen. Zo hebben de laatsten de afgelopen weken verwierp het verzoek van de Amerikaanse marine om de kruiser Vicksburg en 4 LHD's uit dienst te nemenEn die van 5 van de 9 LCS, waarbij de Amerikaanse marine werd gevraagd hun voortstuwingsproblemen op te lossen om ze indien nodig uiteindelijk over te dragen aan geallieerde marines. Dezelfde logica geldt voor de Amerikaanse luchtmacht, die haar verzoek ziet om de 33 F-22 Raptor Block 20 die momenteel wordt gebruikt voor pilotenopleiding, buiten dienst te stellen. Amerikaanse parlementariërs beschouwen het de voorkeur om ze te moderniseren naar de Block 30/35-standaard geschikt voor de strijd.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor