Kinzhal, S500, T14, Su57... I 2025 kunne Rusland vinde militær teknologisk overtag over Europa

Selon TASS-agentur, vil Su-57-jagerflyet være udstyret med et missil med ydeevne, der kan sammenlignes med Kinjal-hypersoniske missil. Dette er yderligere et bevis på dynamikken i den russiske forsvarsindustri, og den voksende kløft, den udvider sig med den vestlige industri. 

Siden begyndelsen af ​​2018, og meddelelserne fra præsident Putin under præsidentkampagnen vedrørende nye våbensystemer udviklet af den russiske våbenindustri, er meddelelserne mangedoblet, til det punkt, at de truer, hvad alle europæiske hovedstæder tog og stadig tager for givet. : vestlige hæres teknologiske overlegenhed.

Under denne konference præsenterede den russiske præsident flere våbensystemer under udvikling: Kinjal hypersoniske missil, Status-6 Kanyon transoceaniske dronetorpedo, Burevestnik atomdrevne krydsermissil, Sarmat interkontinentale strategiske missil og hypersoniske svævefly Avangard.

Kunstnerens indtryk af det russiske Avangard hypersoniske svævefly Defense Analysis | Hypersoniske våben og missiler | Jagerfly
kunstnerens indtryk af Avangard hypersoniske svævefly

Meddelelserne havde effekten af ​​et hammerslag i Vesten, men der var fortsat tvivl om virkeligheden af ​​denne udvikling og deres tidsplaner. Siden da er tingene blevet meget klarere:

 • Kinjal hypersoniske missil, der når mach 6 og en rækkevidde på mere end 2000 km, er allerede i drift. Den bæres af specielt modificerede Mig31s og vil snart blive tilpasset til Tu22M3M flådestrategiske bombefly. Med en sådan rækkevidde kan Kinjal nå alle NATOs strategiske knudepunkter øst for London-Paris-aksen, uden at luftfartsselskabet behøver at trænge ind i det europæiske luftrum.
 • Burevestnik-krydsermissilet, der er i stand til at flyve med høj supersonisk hastighed over en afstand, der overstiger jordens omkreds, er også taget i brug, ifølge en analyse af de love, der blev bekendtgjort denne sommer i Rusland.
 • Ibrugtagningen af ​​Avangard hypersoniske svævefly er planlagt til 2019. Dette svævefly bevarer en meget betydelig kapacitet til at manøvrere i den atmosfæriske re-entry fase ved hypersonisk hastighed, hvilket gør det både meget præcist og meget vanskeligt at opsnappe.
 • SARMAT ICBM-missilet kommer i drift i 2021 og vil gradvist erstatte SATAN-missilerne.
 • Status for Kanyon dronetorpedoen forbliver mere fortrolig, men nogle oplysninger indikerer, at test allerede er begyndt, og at ibrugtagning er planlagt inden 2025.
poseidon Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Jagerfly
animation af lanceringen af ​​Poseidon / Kanyon drone torpedo

Ud over disse strategiske våben, der er i stand til at bære en atomladning, er der talrige konventionelle våben, som, selvom de ikke diskuteres af præsident Putin, vil styrke russisk militærkapacitet betydeligt, herunder:

 • S-500 luftværns- og missilsystemet, som i første omgang vil erstatte S-300'erne i deres antiballistiske missioner, forstærker derefter S400 på tværs af hele luftværns- og adgangsnægtelsesspektret
 • Zircon hypersonisk antiskibsmissil, hvis test fra flåde- og undervandsplatforme begynder i 2019
 • Luft-til-luft missilet R37M med en rækkevidde på 300 km, designet til at eliminere NATO tankskibe og Awacs, skal tages i brug allerede i 2019
 • T14 Armata kampvognen, hvis første eksempler vil ankomme til russiske enheder i 2019
 • "57. generation" Su5-jagerflyet, som kommer i drift fra 2020
 • Perevest laser anti-drone beskyttelsessystem, allerede i drift
 • Okhotnik tunge kampdrone, hvis første flyvning vil finde sted i 2019

Endelig er talrige nye generationers udstyr med stærkt udvidet ydeevne, eller vil meget snart komme i brug, såsom SOSSN kortrækkende antiluftskyts forsvarssystem, Poliment-redut flådeområdeforsvar og adgangsnægtelsessystem, 2S35 Koalitsya selvkørende artilleri system, eller Iassen- og Lada-ubådene. 

Det russiske SOSSN SA24 kortrækkende antiluftskyts forsvarssystem, som vil erstatte SA13 Gopher-systemet. Forsvarsanalyser | Hypersoniske våben og missiler | Jagerfly
SOSSN nærforsvarssystemet

Alt dette udstyr har sammenlignelig ydeevne, eller endda, for nogle, bedre end det bedste udstyr i drift eller snart i drift i vestlige hære. Andre programmer er under udvikling, såsom den nye generation af strategiske bombefly PAK-FA, en højhastighedskamphelikopter, en 2,2 petaflop mobil supercomputer og de hypotetiske korte og lodrette landings- og startjager og hypersoniske jagerfly.

Ibrugtagningen af ​​dette udstyr vil naturligvis ske gradvis, og de russiske styrker vil i lang tid forblive udstyret med i høj grad moderniserede versioner af våbensystemer, der er arvet fra sovjettiden, såsom Su30/34/35 kampflyene og T72B3M kampvognene ., T90M, TOR, BUK og S300/400 luftværnssystemer eller 636.3 Forbedrede Kilo ubåde. 

Russisk T90M-forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Jagerfly
T90M kampvogn bliver leveret til russiske styrker

Imidlertid vil ibrugtagningen af ​​disse nye systemer, selv i et lille antal, for første gang siden MIG15'erens fremkomst på koreanske himmelstrøg give teknologisk overtag til russiske styrker over vestlige styrker, og især over de europæiske styrker, som i dag forbliver begrænset af en svigtende økonomisk vision hos magthaverne.

Ruslands styrke på dette område, ud over en stærk politisk vilje, selv i magre tider (som mellem 2013 og 2017, hvor tønden olie var mindre end $40), er baseret på en pragmatisk og overflødig drift af størstedelen af ​​udstyret i drift og i produktion (Su30 vs Su35, T14 vs T90M, S500 vs S400 osv.), små serieproduktion beregnet til at evaluere udstyrets operationelle ydeevne og fliselægning af programmer for at udjævne teknologiske forstyrrelser.

Sådan formår Rusland, på trods af at dets BNP er 30 % lavere end Frankrigs, at matche og endda overgå EU's militære magt i 2025, både fra et teknologisk synspunkt og operationelt.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler