FCAS-programmet bryder sporet uden at løse de grundlæggende problemer

Efter flere uger med psykodrama på baggrund af voksende spændinger mellem Tyske industrielle krav betragtes som overdrevne af Frankrigog de holdninger, der betragtes som autoritære for den franske industri ifølge Tyskland, er Systeme de Combat Aérien du Futurs eller FCAS, der samler Frankrig, Tyskland og Spanien, tilsyneladende kommet ud af den skinne, som han havde været engageret i flere måneder, især takket være det franske senats indblanding og dets forsvars- og udenrigsudvalg. I en session, der var beslægtet med parpsykoterapi, var franske og tyske industrielle i stand til klart at udtrykke deres forventninger, klager og bekymringer, så parterne kunne finde en vej ud og præsentere et projekt i slutningen af ​​sidste uge. Samarbejde omkring NGF (Next Generation Fighter) søjle og fremdrivningssøjlen, de to stikkerpunkter, der blokerede programmet.

Arten af ​​aftalen indgået mellem Dassault Aviation og Airbus Defence and Space vedrørende NGF er endnu ikke blevet offentliggjort. Vi ved derfor ikke, om der kommer en enkelt demonstrator bygget af Dassault Aviation, eller to demonstranter, den ene bygget i Frankrig, den anden i Tyskland af Airbus DS. På den anden side ved vi nu, at det bliver Safrans M88-motor, den samme som driver Rafale, som vil udstyre denne demonstrator, og ikke Rolls-Royce EJ200, der er udviklet i fællesskab af den tyske MTU, som foreslået af Berlin og Madrid, på trods af at den væsentlige del af motoren, nemlig elektronikken og delene varme ved højt tryk, blev designet af det britiske firma. Til fremdriften af ​​NGF blev princippet om joint venture mellem Safran og MTU etableret, franskmændene producerede de varme dele af motoren, tyskerne de kolde dele. Men giver disse aftaler virkelig langsigtede løsninger til at garantere programmets bæredygtighed og effektivitet i lyset af de mange spørgsmål, der er rejst i de seneste uger? Det kan vi med rimelighed undre os over...

Ror M88 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
NGF-demonstratoren vil blive drevet af Safrans M88-motor, som allerede udstyrer Rafale.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler