For Sverige er NATO ikke den eneste løsning til at forsvare Europa

Ligesom Finland har Sverige været fast knyttet til sin neutrale kropsholdning siden slutningen af ​​Anden Verdenskrig. På trods af nærhed af styrker, først sovjet, derefter russisk, og de mange spændinger, der har markeret dets historie gennem de sidste årtier, har Stockholm altid forsøgt at opretholde en position, der bestemt er europæisk, men åben over for den. 'Is , samtidig med at man bevarer en bemærkelsesværdig forsvarskapacitet for et land med kun 10 millioner sjæle. Fristelsen er imidlertid stor for nogle svenske politiske ledere at komme tættere på NATO, og hvorfor ikke tilslutte sig Alliancen, til at tilpasse sig dens europæiske naboer og partnere og især Danmark og Norge.

Men denne løsning favoriseres ikke af den nuværende svenske regering, som afklaret af den svenske forsvarsminister Peter Hultqvist, under en digital pressekonference afholdt den 7. april. Ifølge ham er NATO ikke den eneste løsning til at forsvare Europa, og Stockholm har til hensigt at multiplicere bilaterale eller multilaterale forbindelser på europæisk plan og derover for at styrke samhørigheden i dets defensive holdning. Frem for alt har den svenske regering fra sit parlament fået grønt lys til øge sine forsvarsudgifter med 40% i perioden 2021-2025og nå 10 mia. € inden denne dato eller ca. 2% af BNP.

De hundrede Gripen C / D, der i dag forsvarer den svenske himmel, vil snart blive forstærket af ankomsten af ​​70 Gripen E, den ultimative version af den svenske lette fighter, der låner mange karakteristika fra den berømte 5. generation af kampfly.

De svenske hære vil således stige fra 60.000 mænd, herunder 22.500 i aktiv tjeneste og 35.000 reservister, til 100.000 mænd inden 2030, dvs. 1% af befolkningen og fra 4% af den støtteberettigede aldersgruppe fra 18 til 45 år, når de gør en af ​​de tætteste hære i Europa. Lad os huske, at de franske hære f.eks. Kun stiller 210.000 mænd og en operationel reserve på 60.000 mænd til 68 millioner franske, dvs. en tæthed på 0,5%, dobbelt så lav som dens skandinaviske partner. Derudover opretholder landet enestående forsvarsindustriel aktivitet igen i forhold til landets størrelse. Således modtager det svenske luftvåben, Flygvapnet, snart den første af de 70 JAS 39 Gripen E bestilte, ny version af den svenske enmotorkæmper. De vil udvikle sig sammen med nogle 74 JAS39 Gripen C og 24 Gripen D, der i øjeblikket er i drift.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser, OSINT og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Fra €6,50 pr. måned – Ingen tidsforpligtelse.


Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW