OMFV-program til erstatning for US Army M2 Bradleys tilbage på sporet

Blandt alle filialer af US Army BIG 6 superprogram, beregnet til at give den amerikanske hær de nødvendige midler til at hævde sig selv i de kommende krige, er Optionnaly Manned Fighting Vehicle eller OMFV-programmet sandsynligvis det mest presserende og på en måde det mest kritiske, da 'det er at udskift M2 Bradley Infantry Fighting Vehicle. Dette pansrede køretøj, et af de 5 programmer i BIG 5-superprogrammet, der blev lanceret i 70'erne, trådte i drift i 1981 og har nu nået den kanoniske alder på 39 år. Men det er ikke så meget dets alder, da dets overvægt nedarvet fra næsten 40 års successive moderniseringer, som i dag straffer Bradley, det pansrede køretøjs 27 ton afgang, der lidt efter lidt nåede og endda oversteg de 33 tons, til ledning af tilføjelser af systemer og yderligere beskyttelse.

På grund af sin vægt og begrænsningerne i sin elproduktion har Bradley ikke været i stand til at fungere effektivt i flere år. Dets udskiftning var genstand for flere programmer i årene 2000 og 2010, alle lige så overdrevne både med hensyn til teknologiske krav og omkostninger. Således i 2000 betroede den amerikanske hær DARPA programmet Ground Combat Vehicle, der var beregnet til at erstatte flere pansrede køretøjer i drift, inklusive M113 og M2 Bradley. Efter 14 års indsats og mere end 20 milliarder dollars i investeringer blev programmet endelig opgivet i 2014 på grund af budgetnedskæringer uden at have produceret nogen operationel rustning. I 2017 lancerede den amerikanske hær Next Generation Combat Vehicle-programmet, der også var beregnet til at erstatte flere pansrede køretøjer i drift, herunder OMFV-programmet til udskiftning af Bradleys. Men den første konkurrence blev afbrudt når kun General Dynamics Land System Griffin III prototype blev leveret til tiden, og Rheinmetalls KF41 Lynx blev elimineret.

Griffin III IFV General Dynamics AUSA 2018 Defense News | Tyskland | Konstruktion af pansrede køretøjer
Griffin III fra General Electric Land System var den eneste kandidat, der faktisk blev leveret til den amerikanske hær under den afbrydende første fase af OMFV-programmet.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Tyskland | Konstruktion af pansrede køretøjer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. […] Så snart GCV-programmet var blevet aflyst, blev det erstattet af et nyt program, der igen skulle erstatte M2 Bradley. Denne, der er udpeget af akronymet OMFV for Optionally Manned Fighting Vehicle, blev officielt lanceret i august 2014 ved at bruge det resterende ubrugte budget for GCV-programmet inden for Next Generation Combat Vehicle super-programmet. Hvis den amerikanske hærs specifikationer havde udviklet sig væsentligt i forhold til CGV, især med hensyn til visse krav om dimensioner og masse for at tillade det nye pansrede køretøj at blive transporteret med luft C-17, så viste det sig meget hurtigt at være adskilt fra den teknologiske virkelighed i øjeblikket, med visse modstridende krav fra hinanden, især med hensyn til massebegrænsninger i lyset af beskyttelseskrav. Derudover førte den tidsplan, som den amerikanske hær pålagde, de fleste producenter til at trække sig fra konkurrencen, til det punkt, at i januar 2020 var det kun Griffin III fra General Dynamics Land Systems, der forblev i drift, selvom det ikke respekterede de etablerede specifikationer. Endnu en gang blev programmet annulleret, for kun at blive relanceret en måned senere, på fuldstændig fornyet industriel og teknologisk basis... […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler