Den kinesiske flåde vil have modtaget 8 nye destroyere alene i 2021

Som vi ved, har den kinesiske militære flådeindustri haft ekstrem succes i flere år. Det havde således fra 2017 til 2020 gjort det muligt for den kinesiske flåde at acceptere ikke mindre end 21 destroyere i aktiv tjeneste, dvs. 3 gange flere skibe af denne type end dem, der blev taget i brug med den amerikanske flåde, den sydkoreanske flåde, den kongelige australske flåde og de japanske flåde selvforsvarsstyrker i samme periode. Langt fra at bremse farten sætter den en ny rekord i 2021 med ikke mindre end 8 destroyere leveret til flådestyrkerne i People's Liberation Army, eller mere præcist, 3 type 055 cruisere og 5 antiluftskyts destroyere Type 052DL, to skibsklasser, der absolut intet har at misunde de mest magtfulde vestlige flådeenheder. Dette er det største antal destroyere nogensinde leveret på et enkelt år i de sidste 50 år, den tidligere rekord var i 1994, da den amerikanske flåde samtidig så 6 Arleigh Burke klasse destroyere.

Det mere end vedvarende tempo på kinesiske skibsværfter ser ikke ud til at falde i de kommende måneder og år. Ifølge kinesiske medier ville en ny ordre på 8 Type 055 krydsere og 16 Type 056DL destroyere således være blevet anmeldt ved årets udgang til landets skibsværfter, for at opretholde tempoet i de nuværende leverancer. Ud over, et nyt parti Type 054A fregatter blev også bestilt sidste år, og leveringerne startede i år, mens 20 type 056 korvetter i tjeneste med den kinesiske flåde blev overført til kystvagten i slutningen af ​​året, for at frigøre besætningerne til at bevæbne de nye oceangående fartøjer under konstruktion.

Type 052DL anti-fly destroyerne har en aflang helikopterhangar til at rumme den nye Z-20 flådehelikopter og en ny lavfrekvent luftovervågningsradar designet til at detektere stealth-fly

Hvis denne rate fastholdes frem til 2026, og der ikke er grund til at tro, at dette ikke vil være tilfældet, vil den kinesiske flåde så have, hvad angår kombattante overfladeskibe, 16 Type 055 krydsere, af 42 Type 052 antiluftskyts destroyere af alle typer, inklusive 24 Type 052DL i udvidet version, og 50 fRegattaer Type 054A, eller en flådestyrke, der stort set svarer til den, der er tilgængelig for den amerikanske flåde og dens australske, newzealandske, japanske og sydkoreanske allierede i Stillehavet. Kraftækvivalens vil også blive opnået, eller tæt på at være, inden for amfibieskibe. De vestlige flådestyrker vil have lidt mere end deres ubåds- og flådeluftflåde til at bevare overtaget over den kinesiske flåde, selvom sidstnævnte ikke repræsenterede 1/5 af de samme allieredes styrker i 2000.

Ud over den uovertrufne industrielle kapacitet, som Beijing råder over, ser vi, og episoden med overførslen af ​​Type 056 korvetterne er der for at demonstrere det, at udvidelsen af ​​den kinesiske flåde begynder at støde på andre faktorer, især til menneskelige ressourcer. Med "kun" 225.000 mænd og kvinder i sine rækker, mod 350.000 for den amerikanske flåde, vil den kinesiske flåde nu hurtigt nå et glasloft med hensyn til format, der ikke kan udvides undtagen ved selv at øge antallet. , hvilket indtil videre , virker ikke relevant for de kinesiske myndigheder, eller ved at øge automatiseringen i skibe drastisk for at reducere størrelsen af ​​besætningerne. En Type 052D destroyer er således stadig afhængig af en besætning på 270 sejlere, hvor en FREMM fregat af samme tonnage kun kræver 130. Derudover lader den ekstreme hastighed, hvormed nye enheder produceres, bevæbnet med nye, systemer og besætninger, svæve, især for Pentagon-eksperter, en vis tvivl om de reelle kampkapaciteter, som de har i dag, og som de vil have under hele magtstigningsfasen.

Type 054A antiubådskrigsfregatter er rygraden i den kinesiske flådes antiubådskrig på åbent hav. Det vil have mere end 50 af disse skibe i 2027.

Faktum er, at den kinesiske flåde på dette område i de senere år har vist betydelig kapacitet til tilpasning, fremskridt og koordinering, med især statistikker over hændelser til søs, der kan sammenlignes med meget erfarne flåder som den franske flåde. US Navy eller Royal Navy, og meget intens træningsaktivitet, oftest ledsaget af skarp ammunitionsild. Derudover var det meget hurtigt i stand til at tage hensyn til de begrænsninger, der var forbundet med brugen af ​​dets hangarskibe, men også af dets nye angrebsskibe, ved at tilpasse uddannelsen af ​​dets besætninger og personale med bemærkelsesværdig effektivitet. Det forekommer derfor rimeligt ikke at overvurdere dette kriterium i den sammenlignende vurdering af den kinesiske flådes effektive militære magt, både nu og da, især da alt tyder på, at det stadig er langt fra at have nået niveauet for den kinesiske flåde. dets mål, både hvad angår format og effektivitet.

Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW