UK Tempest og japanske FX-programmer kommer endnu tættere på

Boris Johnsons britiske regering er særlig aktiv i forsvarsspørgsmål og inden for internationalt industrielt samarbejde. Uanset om det er AUKUS-alliancen med muligt samarbejde med Australien om atomubåde, åbningen af ​​Tempest-programmet for visse europæiske partnere eller fusionen med det amerikanske program Futur Vertical Lift, Storbritannien har mangedoblet meddelelserne i de seneste måneder, med en vis succes må det anerkendes. Og en af ​​de største succeser i dag ligger i tilnærmelsen i London og Tokyo omkring FX-programmet for næste generations japanske jagerfly, med underskrivelsen afen samarbejdsprotokol i slutningen af ​​december vedrørende enhedens motorer.

Det ser ud til, at Rolls-Royce turbojets og Martin-Baker udkastsæder ikke vil være de eneste japanske lån fra britisk teknologi. De to lande har nemlig netop annonceret underskrivelsen af ​​en ny samarbejdsprotokol omkring JAGUAR-programmet som vil udstyre både Tempest og FX, og vil give et sæt af næste generations sensorer, der giver begge enheder mulighed for at få et avanceret og udtømmende overblik over det miljø, de vil arbejde i. Dette program vil blive udviklet over de næste 5 år og vil skabe 75 job i Storbritannien, herunder 40 ingeniørstillinger inden for Leonardo-gruppen med ansvar for dette område inden for Tempest-programmet, med en samlet ramme på 2 milliarder til at opnå dette.

Tempest model Nyheder Defense | Jagerfly | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Tempest og FX vil sandsynligvis dele den samme fremdriftsteknologi

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler