Hvorfor er franske skibe ofte utilstrækkeligt udstyret?

For et par dage siden, en artikel fra Sea and Marine forårsaget en vis medievanvid i den nationale forsvarssfære. Han forklarede, at Bretagne fregatten aftil den nationale flåde, et skib af Aquitaine-klassen, havde set sine R-ECM jammere, udstyr designet af Thales, som gør det muligt for skibet at blokere skibsradarer, men også fjendtlige antiskibsmissiler, fjernet for at udstyre den nye Lorraine fregat. Faktisk er kun 7 partier af jammere faktisk blevet beordret af den franske flåde til at udstyre sine 8 FREMM-fregatter, hvilket efterlader et skib permanent uden disse systemer, som ikke desto mindre anses for at være kritiske for førsteklasses skibe, der sandsynligvis vil operere i meget høj intensitet i står over for store trusler, selvom, lad os huske, vedligeholdelsesplanen for franske fregatter bestemmer, at der er mindst én Aquitaine-klassefregat under vedligeholdelse til enhver tid. Den seneste episode af den russiske krydser Moskva, der er stærkt beskadiget af, hvad der ser ud til at være to ukrainske Neptun-antiskibsmissiler, er en passende påmindelse om behovet for denne type udstyr til sådanne skibe.

Det skal siges, at tilfældet med R-ECM jammere fra FREMM fregatterne kun repræsenterer toppen af ​​et meget større isbjerg, idet den franske flåde er vant til kronisk underudstyr af sine skibe. Således skulle de stealth light fregatter af La Fayette-klassen i første omgang udstyres med en skrogekkolod, torpedorør og et lodret affyringssystem til dets antiluftskytsmissiler, blot for at blive udstyret med intet af dette udstyr, hvilket fratager skibet antiluftskyts. -ubådskapaciteter og begrænsning af dens antiluftfartøjs- og antimissilforsvarskapacitet. Tilsvarende har de 3 helikopterskibe af Mistral-klassen, skibe, der betragtes som nøgleskibe (hovedskibe på engelsk) af den franske flåde, kun meget begrænsede midler til selvforsvar med to luftværnssystemer med meget SIMBAD kort rækkevidde og reduceret jamming kapaciteter. Selv de nye Forsvars- og Interventionsfregatter, som skal tages i brug fra 2026, vil kun bære 16 vertikale siloer til luftværnsmissiler, og vil ikke have nogen jammere eller tætte anti-missilsystemer, i modsætning til deres græske kolleger bevæbnet med 32 siloer og en CIWS SeaRam. Hvad angår de længe ventede højsøpatruljere, til at erstatte den antediluvianske A69, vil de kun have, som tung bevæbning, en enkelt 40mm Rapid Fire CTAS kanon, og hvis de vil bære en skrog-ekkolod, vil de ikke have noget antiluftskyts system med kort rækkevidde, og heller ikke torpedoer, der endnu er relativt nyttige til anti-ubådskrigsmissioner.

FLF Marine Nationale Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Russisk-ukrainsk konflikt
verdens første stealth fregat, Lafayette modtog aldrig det udstyr, der skulle gøre det muligt at betragte den som en 1. rang fregat.

Faktisk er eksemplet med R-ECM jammere fra Bretagne kun ét eksempel blandt mange andre på en dyb og langvarig tendens i den franske flåde, som har mange skibe, der ikke er tilstrækkeligt udstyret og bevæbnet til at operere i et kampområde. Vi kan derfor undre os over årsagerne til disse voldgifte, udført både af planlægningen af ​​den franske flåde og af ministeriet for de væbnede styrker. Det er klart, at forklaringen først og fremmest er budgetmæssig, idet flåden hvert år kun har et budget i størrelsesordenen 1 til 1,5 milliarder euro til sit nye udstyr (eksklusive afskrækkelse), utilstrækkeligt til at bygge og udstyre en flåde af den størrelse, som Paris ønsker. . Den nationale flådes stab kunne dog have besluttet at reducere størrelsen af ​​sin flåde for at overføre de frigivne budgetter til det nødvendige udstyr. Men en sådan beslutning ville medføre mange vanskeligheder med betydelige konsekvenser for den franske flådekapacitet.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler