Hvad er styrkerne og svaghederne ved den franske flåde?

Ibrugtagning af den nye fregat Alsace, som tilbyder forbedrede antiluftfartøjskapaciteter, samtidig med at de bevarer antiubådskrigsførelsen og antiskibskrigsføringskapaciteterne fra FREMM'erne Aquitaine-klassen, blev med rette hyldet som et vigtigt skridt i den franske flådes moderniseringsindsats. Mange andre programmer er i gang for at støtte denne indsats, bl.a FDI forsvar og interventionsfregatterden Suffren-klasse atomangrebsubådeden Jacques Chevallier klasse olietankskibe, fremtiden Havpatruljefartøjer eller SLAM-F Mine Warfare Program, alle planlagt til at tage i brug inden for det nuværende årti. Det følgende årti vil på sin side se, ankomsten af ​​afløseren af ​​atomhangarskibet Charle de Gaulle, såvel som for den nye atomubåds affyringsrampe af missiler, der for øjeblikket er udpeget af akronymet SNLE-3G, begge deltagere i holdningen til fransk afskrækkelse.

Derfor er det indiskutabelt, at en bemærkelsesværdig indsats er blevet gjort i flere år, og især under den nuværende militærprogrammeringslov 2019-2025, for at transformere den franske nationale flåde og give den skibene, men også de fly, der er nødvendige for dens missioner i de kommende år. Men hvis det faktisk har markante fordele på mange områder, ligesom hæren, lider den også af visse mangler, som alvorligt kan hæmme dens operationelle kapacitet i tilfælde af et højintensivt engagement, og dette mens det i mange aspekter repræsenterer Frankrigs første forsvarslinje og magtprojektion i verden. I denne artikel vil vi analysere disse to aspekter for at identificere prioriteterne for forsvarsprogrammering i de kommende måneder og år.

En reduceret flådestyrke, men med globale kapaciteter

På mange områder har den franske flåde kapaciteter, som i dag kun implementeres af en håndfuld af verdens store militærflåder, og dermed tilbyder Frankrig en række exceptionelle handlingsmidler. Således justerer den 10 atomdrevne ubåde, herunder 4 SSBN'er, der deltager i afskrækkelse, og i teorien 6 SNA (Nuclear Attack Submarines), der sikrer beskyttelsen af ​​de første såvel som store overfladeenheder. I verden er det kun 4 flåder uden for Frankrig, der har sådanne kapaciteter, de 4 andre medlemmer af FN's Sikkerhedsråd. Hertil kommer et atomdrevet hangarskib, Charles de Gaulle, som er ingen ringere end det eneste ikke-amerikanske atomhangarskib i drift til dato, samt det eneste hangarskib udstyret med katapulter, der ikke tilhører USA Søværnet, indtil den første kinesiske Type 003 blev taget i brug. Denne egenskab gør det muligt for Charles de Gaulle at bruge, ud over at Rafale-kampflyene tilbyder kapaciteter, der er identiske med landbaserede fly, E2 Hawkeye luftdetektionsfly, og giver dets indbyggede enheder en yderligere forlængelse ved ikke at spilde 20 % af deres brændstof til startfasen alene.

Charles de Gaulle er det eneste nukleare hangarskib og det eneste hangarskib udstyret med katapulter i tjeneste til dato, der ikke tilhører den amerikanske flåde

Ud over sine ubåds- og flåde-luftbårne kapaciteter har den franske flåde også 3 Mistral-klasse Assault-helikopterskibe, blandt de mest effektive skibe af denne type, som giver en betydelig kapacitet til kraftprojektion og amfibieangreb på de franske hære, med hvilke meget få marinesoldater i verden er faktisk udstyret. Mistral PHA er ligesom PAN Charles de Gaulle eskorteret af en flotille af fregatter i fuld mutation, der i dag justerer 2 luftforsvarsfregatter af Forbin-klassen bevæbnet med 48 antiluftskytsmissiler Aster 15 og 30, samt 2 antiluftskytsfregatter. .-airies af Alsace-klassen (søsterskibet i Alsace, Lorraine, vil tages i brug i 2022) og 6 FREMM multifunktionsfregatter af Aquitaine-klassen. De franske FREMM'er er meget effektive på anti-ubådsområdet og har hver især 16 MdCN krydsermissiler med en rækkevidde på over 1200 km, igen en kapacitet, der deles af et meget lille antal verdensflåder til dato. Hertil kommer 5 lette stealth-fregatter af Lafayette-klassen, 4 Type 70-fregatter som bliver erstattet af IDF fra 2025, omkring ti A69 offshore-patruljefartøjer, samt 6 Floreal-klassens overvågningsfregatter, som sikrer beskyttelsen af ​​områderne. flådestyrker i de franske ultra-marine territorier.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW