Japan er ved at ophæve loftet for forsvarsudgifter

I slutningen af ​​Anden Verdenskrig blev Japan besat af amerikanske styrker udstyret med en forfatning, der hurtigt blev udarbejdet af Washingtons befuldmægtigede under streng kontrol af general MacArthur. Det, der fulgte, var en meget restriktiv forfatning med hensyn til landets forsvarskapacitet. I modsætning til Forbunds-Tyskland, der i midten af ​​50'erne fik grønt lys fra Washington, London og Paris til at øge sin forsvarsindsats inden for rammerne af NATO, for på få år at blive den største konventionelle væbnede styrke på det gamle kontinent, det japanske selv. - Forsvarsstyrkerne forblev indeholdt i en investeringsindsats strengt begrænset til mindre end 1 % af landets BNP, det er sandt i en geopolitisk sammenhæng meget mindre intens i Stillehavet end i Europa i forhold til Sovjetunionen i denne periode, og som var så meget desto sværere for Moskva at styre, da Washington og Beijing foretog en strategisk tilnærmelse i begyndelsen af ​​70'erne.

I modsætning til de europæiske lande, og under indflydelse af den afdøde premierminister Shinzo, forpligtede landet sig fra slutningen af ​​2000'erne til at øge sine forsvarsudgifter og modernisere sine selvforsvarsstyrker for at imødegå forværringen af sikkerhedsmæssig sammenhæng i det indo-Stillehavs-teater, især på grund af den hurtige modernisering af de kinesiske væbnede styrker, men også truslen fra det nordkoreanske nukleare og ballistiske program. Men hvis budgettet tildelt de japanske selvforsvarsstyrker voksede med næsten 20 % mellem 2015 og 2022 og nåede nu 50 milliarder dollars, forblev det begrænset af den tærskel, som dets parlament havde fastsat til 1 % af landets BNP. . Det er netop denne grænse, der fjernes fra 2023, ifølge betroelser indsamlet af Reuters Agency. Således vil premierminister Fumio Kishida i øjeblikket lede de endelige voldgiftssager for at løfte dette loft, og tillade Japan at øge sin forsvarsindsats til 2 % af sit BNP, over de næste 5 år.

JAPAN SDF-forsvarsanalyse | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Japan
Flaget for de japanske selvforsvarsstyrker er inspireret af Kyokujitsuki, det japanske imperiums flag, der repræsenterer en opgående sol, men består kun af 8 grene, mod 16 for Kyokujitsuki.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Japan

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Indtil Kun 21. maj !

Tilbuddet gælder fra 10. til 21. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler