Indonesien er fortsat engageret i KF-21 Boramae-programmet med Sydkorea

Efter at have deltaget i udviklingen af ​​T/F/A-50 Golden Eagle trænings- og angrebsfly med Sydkorea, og efter at have erhvervet 19 T-50'ere til træning af sine piloter, havde Jakarta i 2010 forpligtet sig til at deltage i finansieringen af den nye generation af kampflyprogram startede i Seoul op til 20%, med deltagelse af det nationale selskab Indonesian Aerospace, især for design samt fremstilling af omkring 200 fly, der er planlagt til at blive kontrolleret af begge lande. Faktisk blev der i 2011 indviet et fælles forsknings- og udviklingscenter med hundrede indonesiske ingeniører tilhørende firmaet PT Dirgantara i Daejeon, omkring 150 km fra Seoul. I 2017, da mængden af ​​indonesiske betalingsrestancer oversteg 400 millioner dollars, blev centret sat i bero, og de indonesiske ingeniører vendte tilbage til deres land, og i december 2020 blev der talt om en ren og skær tilbagetrækning af programmet Indonesia. Men i august 2021, efter at forsvarsminister Prabowo Subianto deltog i april i præsentationsceremonien af ​​den første prototype af enhedenforhandlinger mellem Seoul og Jakarta gjorde det muligt for Indonesien at genindtræde i programmet, og flere dusin af dets ingeniører var i stand til at vende tilbage til Daejeon-forskningsstedet et par måneder senere.

Indtil videre er de indonesiske myndigheders ambitioner dog stadig uklare med hensyn til dette program, da de er for hele moderniseringen af ​​dens jagerflåde. I begyndelsen af ​​året, Jakarta annoncerede en aftale med Paris om at bestille 42 fly Rafale, og en første tranche på 6 fly blev faktisk bestilt og betalt af Jakarta for et par uger siden. På den anden side, den fremtidige KF-21 ordre, men også den af ​​F-15EX, der endnu blev præsenteret af den indonesiske stabschef som nært forestående allerede 6 måneder siden, endnu ikke fastlagt. I en tale på sociale medier bekræftede Indonesiens fungerende forsvarsminister, Muhammad Herindra, dog i denne uge, at landet fortsat er forpligtet til at anskaffe det nye fly i fremtiden, efter 2025, og at samproduktionen af ​​dette fly med Sydkorea forblev et strategisk mål for Jakarta.

rafale lavt forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Indonesien bestilte de første 6 af 42 Rafale at landet agter at kommandere fra Frankrig. Disse fly vil sandsynligvis erstatte de 5 Su-27'ere, der stadig er i drift, nu forældede.

På trods af disse meddelelser, ifølge de sydkoreanske medier, ser det ud til, at Jakarta igen er vendt tilbage til sine gamle dæmoner, og glemmer at respektere betalingsplanen, der blev aftalt for blot et år siden, da samarbejdet blev genoptaget. På trods af den indonesiske præsident Joko Widodos løfter beløb Jakartas gæld til Seoul under Boramae-programmet sig således til mere end 2022 millioner dollars i juli 550, selvom den officielle indonesiske diskurs fortsat er fokuseret på en ordre på 50 fly til landets luftvåben. Det skal dog bemærkes, at på trods af den indonesiske fiasko fortsætter KF-21-programmet med at udvikle sig i henhold til den oprindeligt fastlagte tidsplan.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler