Airbus DS tilbyder Sydkorea et samarbejde om at eksportere sine nye kampfly

Midt i september, Warszawa bestilte 48 FA-50 lette jagerfly fra Sydkorea for 3 milliarder dollars. Enheden, der stammer fra T-50 Golden Eagle trænings- og angrebsflyene, vil erstatte Mig-29'erne, der stadig er i tjeneste med det polske luftvåben, og understøtte F-16'erne, der allerede er i drift, såvel som F-35A'erne bestilt i 2019. Ifølge Warszawa, som også er blevet intimt tæt på Seoul med rækkefølgen af ​​K2 kampvogne, K9 selvkørende kanoner og K239 flere raketkaster i et hidtil uset forsøg på at modernisere og udvide sine militære kapaciteter, var denne ordre i høj grad påvirket af de attraktive priser og leveringstider, som den sydkoreanske luftfartsindustri tilbyder, især i lyset af det andet overvejede alternativ, F-16V American. Det er åbenbart, at attraktiviteten af ​​sydkoreanske tilbud på dette område ikke er gået forbi Airbus DS, som den europæiske luftfartskoncern har foreslået til Seoul et samarbejde om at eksportere FA-50 men også de andre sydkoreanske fly, især i Europa.

Ifølge den sydkoreanske industriminister, Lee Chang-yang, citeret af Yonhap pressebureau, ville den administrerende direktør for Airbus DS, Michael Schoellhorn, have fremsat et forslag til ham i denne retning under et møde i Seoul, for at at udvide samarbejdet mellem den europæiske gruppe med den sydkoreanske rumfartsindustri. Ifølge de detaljer, som ministeren har givet, ville flere emner være blevet diskuteret, såsom indsættelsen af ​​et Airbus R&D-anlæg i Sydkorea, som det allerede er tilfældet i Indien, Malaysia, Singapore og Kina. Derudover vil et vist samarbejde blive overvejet inden for halvledere, batterier, displaysystemer, software og 3D-print.

KF21 Boramae første flyvning Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
KF-21 Boramae foretog sin første flyvning i juli 2022

Men ud over teknologisk samarbejde med hensyn til underleverandører og samudvikling, var der i denne diskussion også tale om et samarbejde mellem Airbus DS og den sydkoreanske luftfartsindustri, for at eksportere de flykampvåben udviklet af Seoul i Europa. Denne diskussion blev utvivlsomt ansporet af salget af FA-50 til Polen, især da intet tilsvarende fly er i Airbus DS-kataloget til dato. Men ud over tilfældet med Golden Eagle, truer også, og på relativt kort sigt, KF-21 Boramae, det nye mellemstore kampfly, hvoraf to prototyper gennemgår en intens testkampagne, og som meget snart vil repræsentere en stærk konkurrent mod den svenske JAS-39 E/F Gripen, men også mod den Rafale French og dens nye versioner F4 derefter F5, især da det sydkoreanske jagerfly vil blive tilbudt til en aggressiv pris, hvilket gør det til et alternativ til disse to fly, såvel som til den amerikanske F-16V.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler