Thales klar til at imødekomme de franske hæres behov for SHORAD/CIWS

Flere kritiske svagheder rammer de franske hære er blevet detaljeret flere gange på Meta-Defense. Som led i udarbejdelsen af ​​loven om militær programmering 2024-2030 ser det ud til, ifølge oplysninger, der har filtreret sig ind i det offentlige domæne, at flere af dem nu er taget i betragtning, med løsninger, der er forudset på relativt kort sigt. Dette er især tilfældet for kapaciteten til at ødelægge fjendens antiluftskyts forsvar og elektronisk krigsførelse Rafale, hvor stabschefen for luft- og rumstyrken under sin høring i nationalforsamlingens forsvarskomité har meddelt, at denne kapacitet, som oprindeligt var planlagt inden for rammerne af FCAS, skulle fremskyndes inden for rammerne af den næste LPM . Dette er også tilfældet for SYLVER VERtical Launch System, der bevæbner fregatter fra den franske flåde, og Naval Group har meddelt, at der er blevet arbejdet på at tilbyde større fleksibilitet til systemet, så det er i stand til at bære forskellige missiler, hvis det er nødvendigt. Med hensyn til hærens stabschef meddelte han, i samme sammenhæng som sin AAE-modpart, at målet nu var at udstyre pansrede køretøjer som Griffon og Jaguar, et hard-Kill aktivt beskyttelsessystem, mens man var i dette område. , Thales og Nexter annoncerede sidste år udviklingen af ​​PROMETHEUS-systemet.

Der er et andet område, hvor de franske hære er meget udsatte, især i tilfælde af et højintensivt engagement, det med tæt anti-luftfartøjs-, anti-missil- og anti-drone-beskyttelse, betegnet med akronymet SHORAD (Short Range Air- Defense) for landsystemer og ved akronymet CIWS (Close-In Weapon System) for skibe. I mangel af en lufttrussel, men også en alvorlig trussel af artilleri- eller krydsermissiltypen under engagementer i løbet af de sidste 25 år, er denne kapacitet længe blevet ignoreret af de franske hære, desuden udsat for smertefulde budgetmægler i næsten 3 årtier. Krigen i Ukraine viste ikke kun den afgørende rolle, som denne type system spiller i beskyttelsen af ​​kampstyrker, men også utilstrækkeligheden af ​​konventionelle antiluft- og missilsystemer til at imødegå nye trusler såsom roamingdroner, ammunition, både billig og nem at implementere , mens de har et betydeligt potentiale for skade, især mod civil infrastruktur.

Mamba Aster30 Analyseforsvar | CIWS og SHORAD | Luftforsvar
SAMP/T Mamba-systemet og dets flådemodstykke PAAMS tilbyder fremragende aflytning på lang og mellemlang rækkevidde. Men det er ikke kendt for at opsnappe langsomme eller billige trusler, som droner og raketter.

Til dato har de franske hære faktisk meget effektive midler til at skabe en luftforbuds-/beskyttelseszone ved at bruge Mamba- og PAAMS-systemerne baseret på Aster 30 antiluftfartøjsmissilet og et anti-krydstogtmissil med god kapacitet med Aster 15, Crotale og Mistral-3. Disse systemer er dog ikke designet til at modvirke droneangreb, idet selve missilet koster mellem 3 og 10 gange prisen af ​​sit mål, og heller ikke til at imødegå massive såkaldte "mætning"-angreb, dvs. for mange til at kunne håndteres effektivt af denne type af forsvaret. Der mangler åbenbart et system, der er i stand til at sikre det tætte og terminale forsvar af enheder eller kritiske infrastrukturer, for at engagere og ødelægge de trusler, der er undsluppet lang- og mellemdistanceforsvaret, hvorfor der på grund af den mærkbare opstramning af spændinger, er dette behov nu en prioritet for de franske hære inden for rammerne af den næste LPM. Og Thales-gruppen virker helt klar til at imødekomme dette behov, både hvad angår operationel kapacitet og deadlines.


LOGO meta forsvar 70 analyserer forsvar | CIWS og SHORAD | Luftværnsforsvar

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler