Indiske Scorpene-ubåde bliver snart udstyret med AIP anaerob fremdrift

Samme dag som leveringen af ​​den 5. og næstsidste indiske Kalvari-klasse ubåd, INS Vagir, til den indiske flåde, Naval Materials Research Laboratory (NMRL), tilhørende det indiske agentur for bevæbningen DRDO, og den franske flådegruppe Naval Group, designer af Scorpene-ubåden, som Kalvari-klassen blev designet på, har underskrevet en rammeaftale om integration af et anaerobt fremdriftssystem (AIP for Air Independent Propulsion) med lokal faktura om bord på INS Kalvari, den første bygning af eponyme klasse til at træde i tjeneste i 2017. Aftalen, der blev underskrevet i dag i Mumbai, vil tillade integrationen af ​​den nye indiske fremdrift om bord på skibet, under kontrol og med certificering af den franske flådegruppe.

Faktisk vil Kalvari være den første ubåd i Scorpene-familien, der bliver udstyret med AIP-fremdrift. Dette vil give skibet betydeligt øget dykkerautonomi og dermed forbedre stealth og kampeffektivitet. Implikationerne af denne aftale, som netop er baseret på en teknologi udviklet i Indien og ikke importeret, er meget vigtige og rækker langt ud over P-75-programmet, som Kalvari tilhører. Faktisk vil succesen med denne procedure ikke kun gøre det muligt at omdanne klassens 6 ubåde til denne type fremdrift, men det vil også ændre dataene i P-75i-programmet, som specifikt sørger for den lokale konstruktion af 6 nye. ubåde, der er udstyret med en importeret AIP-teknologi, og som i dag er i vanskeligheder på grund af sine omkostninger og overdrevne begrænsninger af de specifikationer, som de indiske myndigheder har fastlagt.

NMRL AIP-systemet, der skal udstyre INS Kalvari, vil blive certificeret af Naval Group

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW