Indien vil øge sit forsvarsbudget med 13 % i 2023-2024

Hvis den russiske aggression mod Ukraine har fremkaldt annonceringen af ​​talrige stigninger i de europæiske landes forsvarsbudgetter, er andre teatre i verden også genstand for intense spændinger, hvilket får regeringerne til markant at øge deres respektive forsvarsindsats. Dette er tilfældet i det vestlige Stillehav, mens Sydkorea, Japan og Taiwan er engageret i en dynamik, der sigter mod massivt at øge deres forsvarsinvesteringer over tid at kontrollere truslen fra de konventionelle og strategiske magtforøgelser af de kinesiske og nordkoreanske hære. Dette er også tilfældet for Indien, som samtidig skal holde den kinesiske militærmagt i skak, da New Delhi og Beijing står over for hinanden på Himalaya-plateauerne, og afskrække Islamabad fra at starte en ny indo-pakistansk konflikt, mens de pakistanske hære har moderniseret sig kl. tvungen march over de seneste ti år, og at Islamabad og Beijing har opbygget solide økonomiske, politiske og militære bånd i løbet af de sidste 20 år, hvilket udgør en fordoblet trussel mod Indien.

For at reagere på denne udfordring meddelte præsident Modi og forsvarsminister Rajnath Singh en dramatisk stigning på 13 % i forsvarsbudgettet i 2023-2024 til 5.93 lakh croreeller 72 milliarder dollars. Denne stigning vil gøre det muligt at afsætte 1,62 lakh crore (19 mia. USD) til at finansiere anskaffelsen af ​​nyt udstyr og infrastruktur, en stigning på 57 % i forhold til budgettet for 2019-2020, og 2,70 lakh crore til omkostninger. driftsudgifter eksklusive lønninger R&D, herunder vedligeholdelse af udstyr i funktionsdygtig stand samt anskaffelse af reservedele. Budgettet for DRDO, det indiske forsvarsinnovationsagentur, vil blive øget med 9 %, mens støtten til forsvarsindustrien vil stige med 93 %. Disse tiltag vil gøre det muligt, ifølge Rajnath Singh, i de kommende år at opnå de 5 milliarder dollars i industrielle besparelser, som regeringen har lovet inden for rammerne af Make in India-programmet.

Rafale M betragtes som den sandsynlige vinder af konkurrencen, der modsatte den amerikanske Super Hornet for at udstyre det nye indiske hangarskib

Det er rigtigt, at de indiske hære vil stå over for betydelige udfordringer i de kommende år, hvilket kræver en betydelig forøgelse af de midler, som stilles til rådighed for dem. Alene for det kommende år bliver den indiske flåde altså nødt til at gøre det anskaffelsen af ​​de 26 indskibede jagerfly havde til hensigt at bevæbne det nye hangarskib INS Vikrant, som blev sat i drift i september sidste år, og sandsynligvis at afgøre mht. fortsættelsen af ​​Kalvari-klassen P75 ubådsprogram eller P75i-programmets, mens flere større skibe, såsom Visakhapatnam klasse P15B destroyere eller Nilgiri klasse P17A fregatter mangler at blive bygget, og udviklingen af ​​den nye Project 18 destroyer klasse er blevet lanceret. For luftstyrkerne vil det være afgørende at gennemføre den komplekse voldgift vedrørende udskiftningen af ​​Jaguarerne og Mirage 2000'erne, som skal forlade tjenesten i slutningen af ​​årtiet, men også vedrørende forstærkning og modernisering af tankflyflåden og avanceret luftur. Hvad angår hæren, skal den blandt andet finansiere moderniseringen af ​​dens panserstyrker, især T-90S Bishma-tankene bestilt fra Moskva i 2019 og Arjun-tankene med national faktura, samt den planlagte ordre på yderligere 200 K9 Vajra-T selvkørende kanoner.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW