Polen vil udvikle tungt infanteri kampvogn til at understøtte sine M1A2 Abrams kampvogne

Vil Polen på egen hånd fuldstændig neutralisere den russiske landtrussel i de kommende år? Det er i hvert fald det spørgsmål, vi kan stille os selv ved at observere ambitionerne om rekruttering, forsvarsprogrammer og anskaffelse af udstyr, som Warszawa har annonceret i et år nu. Faktisk efter at have annonceret ordren på 250 amerikanske M1A2 SEPv3 tunge tanke i juli 2021, meddelte de polske myndigheder ordren 32 AW149 helikoptere til den italienske Leonardo i juni 2022, 3 Mièçznick fregatter med den britiske Babcock samt 1000 K2 kampvogne og 672 K9 selvkørende kanoner i juli 2022, fra kl 96 AH-64E Guardian kamphelikoptere og 48 FA-50 lette jagerfly i september 2022 fra kl 300 K239 flere raketkastere i oktober 2022 fra kl 2 militære observationssatellitter med Frankrig i december 2022, samt den lokale konstruktion af 1400 Borsuk amfibiske infanterikampvogne i februar 2023 (i hovedillustrationen). Der er ingen tvivl om, at med et sådant arsenal vil de polske landvæbnede styrker være de mest imponerende og magtfulde bevæbnede i Vesteuropa, især da de vil blive understøttet af 140 F-35A, F-16 Block 60 og FA -50, støttet af omkring 3 Apache-våbenskibe og beskyttet af et flerlags antiluftskyts forsvar bestående af batterier af Patriot PAC-XNUMX'ere, SPYDER'er og et indenlandsk designet SHORAD-system.

Man kunne tro, at Warszawa ville stoppe efter denne række af meddelelser, især da de nødvendige investeringer for at finansiere disse programmer allerede udgør mere end 15 % af landets BNP. Sådan er det ikke. På den ene side er de endelige voldgiftsdomme vedrørende Orka-programmet for polske angrebsubåde, for at erstatte den eneste ubåd af Kilo-klassen, der er i drift og påvirket af alvorlig uforskammethed, stadig ikke blevet foretaget. Frem for alt indikerede oberstløjtnant Krzysztof Płatek, talsmand for landets våbenagentur, i et interview givet til det polske nyhedsbureau, at Warszawa har til hensigt at bygge et nyt tungt infanteri kampvogn, ikke amfibie denne gang, men meget bedre beskyttet og bevæbnet end Borsuk, for at understøtte M1A2 Abrams kampvognene, også væsentligt tungere og bedre beskyttet end K2PL Black Panthers af sydkoreansk oprindelse. På samme forhold som antallet af Borzuk i forhold til antallet af K2, kan vi derfor forvente, at de polske myndigheder i den nærmeste fremtid vil bestille 350 af disse tunge IFV'er, som vil ledsage Abrams.

Selvom den er bedre beskyttet, er Abrams M1A2 betydeligt mindre mobil end K2 Black Panther på grund af dens yderligere 10 tons

Nogle oplysninger om dette fremtidige pansrede køretøj blev afsløret af den polske side defence24.pl. Den ville således være designet på samme chassis som den, der er monteret på den K9 Thunder selvkørende pistol, som også er erhvervet af landet, for at reducere udviklingsomkostninger og -risici samt drage fordel af en vis konvergens med hensyn til vedligeholdelse. en begrænset serie, selvom dette chassis ikke var designet eller optimeret til VCI-missionen. Pansret vil være betydeligt tungere end de 28 tons på Borsuk, men det vil sandsynligvis være mindre end de 49 tons på K9 for at give det større mobilitet. Vi kan estimere, på basis af MT881Ka-500-motoren på 1000 hk, der udstyrer K9, og for at opnå et effekt/vægt-forhold, der er identisk med det for Borsuk på 25,7 hk pr. ton, en kampmasse på 37 til 39 tons, hvilket giver den nye VCI i kategorien Rheinmetalls KF-41 Lynx. Faktisk kunne det være bedre beskyttet, med tilføjelsen af ​​tykkere passiv rustning og måske et hard-kill soft-kill system, som vi nu ved er afgørende for at udføre offensive pansrede operationer mod en symmetrisk modstander, men også bedre bevæbnet.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW