Britisk afskrækkelse registrerer en anden fejl i træk, i de værste tider

Som det er sædvanligt, for at give troværdighed til den britiske afskrækkelsesposition, lancerede den britiske nukleare ballistiske missil-ubåd HMS Vanguard den 30. januar 2024, til øvelse, et SLBM Trident 2 D5 strategisk missil ud for kysten fra Florida. Dette skulle rejse flere tusinde kilometer, før det ramte et bestemt område i det sydlige Atlanterhav, som tidligere var beskyttet.

Desværre for London, og for forsvarsministeren, der var om bord på ubåden, endte dette skud hurtigt i en bragende fiasko, idet missilet ramte vandet efter kun få hundrede meter. Endnu værre er dette den anden fejl i træk, hvad angår affyringen af ​​et Trident-missil fra en britisk ubåd.

Anden fejl i træk for en demonstrationsaffyring af et Trident SLBM-missil fra en britisk ubåd

Efter fiaskoen ved den tidligere affyring, som fandt sted i 2016, var succesen med testaffyringen af ​​SLBM Trident 2 D5-missilet den 30. januar af så meget desto mere strategisk karakter, da spændingerne med Rusland ikke er holdt op med at vokse i de seneste måneder.

Faktisk bød HMS Vanguard, den nukleare ballistiske missil-missil-ubåd fra SSBN, et 150 meter, 13 tons skib, med 000 Trident SLBM-missiler, og sammen med de tre andre skibe i klassen, rygraden i britisk afskrækkelse, velkommen til Grant Shapps, sekretær of Defense, og stabschefen for Royal Navy, til lejligheden.

Britisk afskrækkende HMS Vanguard
SSBN HMS Vanguard er en af ​​fire nukleare missilubåde, der sikrer den britiske afskrækkelsesstilling. Det vil i de kommende år blive erstattet af det nye HMS Dreadnaught, det første skib i den samme klasse.

Som nævnt i indledningen, testen var en ynkelig fiasko. Missilet blev affyret fra en affyringsdybde på 44 fod og fuldførte den mellemstore ændringsfase med succes, men et drivmiddelproblem fik det straks til at afvige fra sin bane og styrtede i havet et par dusin meter fra skibet, som ikke blev beskadiget af affaldet. , ifølge Royal Navy.

Området, ud for Floridas amerikanske kyst, blev naturligt gjort uigennemsigtigt, for at give den amerikanske flåde mulighed for at genvinde missilet på 17 millioner pund, fyldt med yderst fortrolig teknologi. Lad os faktisk huske, at Storbritannien bruger de samme missiler som den amerikanske flåde om bord på sine SSBN'er, selvom London alene har kapaciteten til at bevæbne atomsprænghovederne og udpege mål for missilerne selv.

Fejl, som vil hæmme briternes afskrækkelse mod Moskva

Som det kunne forventes, kom det britiske forsvarsministerium straks til at minimere konsekvenserne af denne fiasko, og forklarede især på en meget lite overbevisende måde, at hvis skuddet havde været ægte, ville det være sket uden problemer. "Det britiske afskrækkende middel forbliver sikkert, sikkert og effektivt," sagde forsvarsministeriet i sin erklæring.

SSBN Borei Rusland
Den russiske flåde planlægger at have 12 Borei- og Borei-A-klasse SSBN'er ved udgangen af ​​årtiet, i en større indsats af sin nukleare triade.

Men uanset hvad de britiske myndigheder siger, så svækker denne fiasko markant troværdigheden af ​​britisk afskrækkelse, især da London kun har denne enkelte ubådsvektor til at understøtte sin nukleare holdning, efter at have opgivet for 30 år siden til luftkomponenten, på baggrund af budgetmæssige begrænsninger.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 afskrækkende styrker | Forsvarsnyheder | Ballistiske missiler

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

 1. Det ser ud til, at der er forkerte oplysninger i artiklen.
  Ubådens nedsænkningsdybde måles i forhold til dens køl.
  Strålen på en Vanguard er 12,9 meter og dens dybgang på 12 meter, et skud lavet på 44 fod (13,4 meter) svarer til at lave et skud på overfladen, hvilket er umuligt... eller garanti for fejl.
  Sandsynlig nedsænkning på cirka 25 meter med 44 fod vand over siloerne og en bjergtop cirka 5 meter fra overfladen!!!
  Oplysninger, der kræver en vis afklaring, synes jeg.

  • TAK. Det er meget fornuftigt. Dette var, hvad der blev angivet i Sun-artiklen, men jeg vil fjerne dybden, som faktisk virker tvivlsom. Måske mangler der et nul, eller måske er det fathom (brystsvømning), som ville give en dybde på omkring 80 meter. Det forekommer mig, at briterne stadig bruger denne reference til dybde.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler