Le Rafale riisuuko se F-35A:lla alle 80 miljoonalla dollarilla?

joka lehdistötiedote, Lockheed Martin sanoo, että F35A: n yksikköhinta laskee alle 80 miljoonan dollarin vuoteen 2023 mennessä ohjelman tavoitteiden mukaisesti. Jo vuonna 2019 siirtymällä 130 lentokoneen tuotantotasolle vuodessa tuotantokustannukset laskevat alle 80 miljoonan dollarin, mikä antaa lentokoneen kaupallisen hinnan asteittain muuttua vuoteen 2023 mennessä.

Siitä lähtien F35A:ta tarjotaan hintaan, joka on olennaisesti yhtä suuri tai jopa korkeampi kuin Rafale Dassaultista. Onko ranskalaisella koneella jo nyt merkittäviä vaikeuksia voittaa vastustajaansa Euroopan ja kansainvälisissä kilpailuissa, onko se siis tuomittu?

Le Rafale hänellä ei ole pulaa argumenteista amerikkalaista vastustajaansa vastaan. Se ylittää sen kantokyvyn, huippunopeuden, matkalentonopeuden, toiminta-alueen ja ohjailukyvyn suhteen. Lisäksi, Rafale on jo erittäin luotettava lentokone, sen saatavuus on erinomainen ja sen huoltohinnat ovat puolet F35:n hinnasta.

Uuden F4-standardin myötä, joka tulee käyttöön vuonna 2023, Rafale tulee olemaan huomattavasti laajennetut viestintä- ja prosessointiominaisuudet sekä modernisoidut järjestelmät, kuten OSF ja SPECTRA-suojajärjestelmä.

Tosiasia on, että F35A:lla on aina merkittävä etu varkain, vaikka tämä etu pieneneekin ajan myötä. Juuri tämä toiminnallisuus on ollut ratkaiseva Belgiassa, koska Belgian ilmavoimien on suoritettava tehtäviä vihollisen ilmatorjuntajärjestelmän tukahduttamiseksi.

Voidakseen vastustaa näitä kriittisiä kohtia, tarjous Rafale on kehitettävä ja integroitava ratkaisuja, jotka vastaavat kaikkiin nykyaikaisiin tehtäviin, kuten:

  • "Elektronisen sodankäynnin" versio Rafale, joka on verrattavissa Yhdysvaltain laivaston EA-18G Growleriin, jonka tehtävänä olisi eliminoida ja/tai häiritä vihollisen tutka- ja maa-ilmauhat.
  • RBE-2-tutkan staattisen bi/multi-toiminnallisuuden toteutus mahdollistaa rafales saada tehokkaita ratkaisuja varkaisiin laitteisiin
  • Laitteen passiivisten ilmaisimien vahvistuminen ja laitteen kyky yhdistää tietoja useista antureista tai jopa useista laitteista.
  • UCAV-taisteludronen suunnittelu, joka on ohjaajan apulainen, joka kuljettaa ilmaisimia ja tehosteita kiistanalaiselle alueelle salakavalalla miehistön valvonnassa. Rafale.
  • Lopuksi, ottaen huomioon Ranskan talouden erityispiirteet, kehittää laitteen vientihinta. Itse asiassa Ranskassa puolustusteollisuuteen investoitu miljoona euroa lisää valtiolle 1 miljoonan euron budjettitasapainoa ja luo samalla 1,45 työpaikkaa. Valtiolla on näin ollen mahdollisuus sovittaa laitteen vientimyyntihinta jopa 27 prosenttiin tästä myyntihinnasta säilyttäen samalla erittäin merkittävän budjetin tuoton (tässä tapauksessa 50 prosenttia). Luettelohinta Rafale laskisi sitten alle 40 miljoonan euron rajan, mikä tekee laitteesta erittäin houkuttelevan.

F35A-hintojen alentamiseen on siis reagoitava, mikä todennäköisesti säilyttää ranskalaisten lentokoneiden kilpailukyvyn sekä taloudellisesta että toiminnallisesta näkökulmasta. Tässä yhteydessä on huomattava, että kaikki nämä toimenpiteet hyödyttäisivät suuresti myös Ranskan ilmavoimia ja laivaston ilmavoimia.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit