KMW:n RCH 155 -pyörällinen itseliikkuva ase valitaanko Bundeswehr pian?

- Mainonta -

Krauss-Maffei Wegmannin pyörillä varustettu itseliikkuva RCH 155 -ase näyttää olleen merkittävän johtoaseman kilpailijaansa, Rheinmetallin L52 Rad Haubitzeen, varustaessaan Bundeswehrin 164 pyörillä varustetulla liikkuvalla tykistöjärjestelmällä vuosikymmenen loppuun mennessä. Saksan armeijan vuoden ensimmäisellä puoliskolla tekemän arviointikampanjan mukaan KMW-tykistöjärjestelmä on itse asiassa osoittanut olevansa täysin kypsä lyhytaikaiseen hankintaan, toisin kuin sen kilpailija.

Saksan armeija Das Heer on useiden vuosien ajan halunnut varustaa itsensä raskaiden mekanisoitujen yksikköjensä lisäksi kevyemmillä ja ennen kaikkea liikkuvammilla moottoroiduilla jalkaväkiyksiköillä, jotka pystyvät toimimaan nopeasti pitkiä matkoja. , logistiikkajunalla. ja vähemmän rajoituksia.

Näiden vaatimusten täyttämiseksi pyörillä varustetut panssaroidut ajoneuvot ovat huomattavasti tehokkaampia kuin tela-alustaiset vastineensa. Tästä syystä Saksan armeija määräsi vuonna 2006 272 GTK Boxer 8x8 -konetta korvaamaan sen M113:t ja vuonna 2015 toisen tilauksen 131 panssaroitua ajoneuvoa varten.

- Mainonta -

Näille yksiköille oli myös tarpeen antaa tykistötuki ja erityisesti liikkuva tykistö pyörillä. Kaksi panssaroitujen järjestelmien saksalaista jättiläistä, Krauss-Maffeï Wegmann RCH 155:llä ja Rheinmetall L52 Rad haubitzella, molemmat osallistuivat Pzh 2000:n rakentamiseen, sitten sitoutuivat kehittämään koko saksalaisia ​​ratkaisuja vastatakseen Saksan armeijan odotuksiin.

L52 Rad Haubitze Rheinmetall
Saksan armeija katsoi, että L52 RadHaubitze ei ollut (vielä) riittävän kypsä, jotta se olisi kelvollinen ostettavaksi välittömästi.

Bundeswehr arvioi ja testasi molemmat järjestelmät vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. saksalaisella verkkosivustolla soldier-und-technik.de, juuri KMW:n tilaus olisi selvinnyt voittajana, ja ensimmäinen 1,3 miljardin euron tilaus on käymässä selväksi Münchenin teollisuusmiehelle.

RCH 155 kypsempi kuin L52 Rad Haubitze

Ei ole yllättävää, että Saksan armeija piti RCH 155:tä "kypsempänä" kuin Rheinmetall-järjestelmä on joka tapauksessa nykyään toimitettava välittömästi.

- Mainonta -

On totta, että RCH 155 on jo suorittanut useita testikampanjoita, ja Ukraina on jopa tilannut sitä 20 kappaletta Berliinin rahoituksella.

Rheinmetallin L52 RadHaubitze esiteltiin julkisesti vasta viime toukokuussa, ja silloin se näytti vielä kaukana saavuttamasta nopean tuotannon edellyttämää kypsyyttä.

Lisäksi sillä on suuri etu, koska se perustuu samaan Boxer 8×8 -alustaan, joka on jo käytössä Bundeswehrin sisällä, ja erityisesti liikkuviin jalkaväkiyksiköihin, joita uuden pyörillä liikkuvan tykin on tuettava tarkasti.

- Mainonta -

Pzh 2000 pyörillä Bundeswehrille

On sanottava, että saksalaiset vaatimukset tällä alalla olivat suhteellisen yksinkertaisia. Tämä edellytti itse asiassa, että valittu järjestelmä perustui Heerissä jo käytössä olevaan pyörillä varustettuun alustaan ​​ja että se käyttää samaa asetta kuin Pzh 2000:ssa.

RCH 155 Krauss-Maffei Wegman
KMW:n RCH-155:n taistelumassa on lähes 40 tonnia, mikä vastaa Saksan armeijan pyörillä varustetulle tykistölle asettamia rajoituksia.

LOGO meta Defense 70 Tykistö | Puolustusuutiset | Saksa

75 % tästä artikkelista on vielä lukematta,
Tilaa päästäksesi siihen!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 6,90 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit