For kooperative kampdroner er de teknologiske og operasjonelle utfordringene på skalaen til de forventede fordelene

For et flertall av opinionen, inkludert mange militært personell, er fremtiden til kampdroner en del av en lineær utvikling som har pågått i rundt førti år. Det er sant at i løpet av denne perioden har droner i hovedsak fått kapasitet med økt autonomi, hastighet og bæreevne, og med stadig mer effektive sensorer og effektorer. Og det er tydelig at de nyeste versjonene av Reaper har lite å gjøre med den første versjonen av Predator, og enda mindre med de lette dronene som ble brukt av IDF i 1982 i Syria for å lokalisere DCA-steder. Fremtidig utvikling innen kampdroner, spesielt ankomsten av samarbeidende kampsystemer som European Remote Carriers eller American Loyal Wingmen, krever imidlertid teknologisk, doktrinær og kapasitetsutvikling som ikke står i forhold til det som ble gjort tidligere. lineær måte i fortiden . Og ifølge Mitchell Institute, som sendte inn en 40-siders studie om emnet til Pentagon, er de teknologiske og operasjonelle sprangene som er nødvendige for å oppnå dette trinnet i samsvar med fordelene som forventes av US Air Force og alle vestlige hærer.

La oss minne om at for det amerikanske luftforsvaret representerer utformingen av en ny generasjon samarbeidende kampdroner, ment å utvikle seg sammen med og til fordel for en ny generasjon kampfly som F-35A og fremtidens NGAD, en pilar strategisk evne til å bli i stand til i fremtiden å takle maktøkningen til de kinesiske luftstyrkene, slik tilfellet også er for den amerikanske marinen angående dens fremtidige flåte av autonome skip. I visjonen foreslått av Franck Kendall, den nåværende sekretæren for luftforsvaret, vil disse dronene virkelig gjøre det mulig å utvide deteksjons- og engasjementsevnen til piloterte fly, samt å beskytte fly og mannskap om nødvendig, for å øke effektiviteten. , inkludert i numerisk underlegenhet. For å oppnå dette har US Air Force, gjennom sitt forskningslaboratorium, og i samarbeid med DARPA og produsenter, gjort en betydelig innsats i flere år, både for å utvikle dronemodeller som møter fremtidige behov, men også for å designe AI-ledet pilotering og samarbeid. systemer for å kontrollere disse ubemannede flyene.

NGAD Skjermbilde Nyheter Forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Teknologiene som US Air Force har sett for seg for å holde kinesisk luftmakt under kontroll er fortsatt under utvikling, og noen, som samarbeidende kampdroner, er fortsatt langt fra operative.

Men for Mitchell Institute er planen langt fra å være der for å nå målene som US Air Force har satt seg som mål. Faktisk, ifølge den amerikanske tenketanken, er hovedproblemene og vanskelighetene som disse programmene vil møte, ikke basert på ytelsen eller kampevnen til disse nye dronene, som i dag ofte fokuserer oppmerksomheten til media og beslutningstakere. på deres evne til å handle og samhandle med piloterte fly og spesielt med deres mannskaper, inkludert i en svært dynamisk og intens operativ sammenheng. Imidlertid fører denne kapasiteten med seg mange vanskeligheter langt fra å være løst til dags dato, og noen ganger til og med dårlig forstått av designere av disse programmene. Dermed vil ankomsten av disse autonome systemene øke arbeidsmengden til mannskapene betraktelig, til det punktet at det skapes et gap som kan sammenlignes med det som fant sted under overgangen fra andre generasjons kampfly til de av tredje generasjon, med tillegg av tallrike deteksjoner. systemer som radar og kommunikasjon, samt nye våpensystemer, overbelaster mannskapenes arbeid betydelig, til det punktet at de må, som i tilfellet med F-4 Phantom, F-14 Tomcat og F-111 Ardvaark , legg til et besetningsmedlem for å spesifikt håndtere disse nye systemene, noe som gir opphav til en ny spesialitet, våpensystemoffiser eller OSA.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler