Byggingen av det fjerde kinesiske hangarskipet skal ha startet

Vi vet at den kinesiske marinen går frem og utvikler seg raskt, til og med veldig raskt. Dette er tilfellet for ødeleggere og fregatter, konvensjonelle ubåter og atomubåter, eller angrepsskip. Dette er også tilfelle for flåten av hangarskip.

Mens det første kinesiske hangarskipet gikk i tjeneste for mindre enn 7 år siden, mottok den kinesiske marinen et andre skip, det første av nasjonal design, to år senere, i 2017. Det tredje hangarskipet, Fujian, ble lansert i juni 2022, og skulle veldig snart begynne sine sjøforsøk, med en sannsynlig igangsetting i 2025.

Og momentumet ser ikke ut til å avta. Faktisk, ifølge uttalelser fra kinesiske militære og sivile tjenestemenn, har Kina allerede startet byggingen av det fjerde hangarskipet beregnet på den kinesiske marinen.

Byggingen av det fjerde kinesiske hangarskipet møter ikke teknologiske vanskeligheter

Det var under kinesiske parlamentariske møter, en årlig begivenhet der tjenestemenn fra People's Liberation Army sjelden deltar, at kinesiske marineoffiserer bekreftet at byggingen av det fjerde kinesiske hangarskipet allerede hadde startet.

Det kinesiske hangarskipet Fujian
Det kinesiske hangarskipet CV-18 Fujian forventes å begynne sjøforsøk veldig snart.

Om dette emnet, PLA politisk kommissær Yuan Huazhi, la til at utformingen av dette nye bygget ble gjort uten problemer og uten teknologiske hindringer. Og for å legge til at fremdriften av skipet, konvensjonelt eller kjernefysisk, vil snart bli offisielt annonsert.

Mange eksperter mener imidlertid at utviklingen av et atomdrevet hangarskip vil være for tidlig for Kinas marineindustri, slik det er for PLA.

Faktisk ser det ut til at Beijing ikke har kjernefysiske kjelerom som utplasserer en kraft som er egnet for fremdrift av et hangarskip, et skip som må være i stand til å opprettholde svært høye hastigheter, i transitt, og spesielt under luftfartsmanøvrer.

Videre, i løpet av de neste ti eller femten årene, vil behovene til den kinesiske marinen være konsentrert innenfor den andre sirkelen av øyer som omgir Kinahavet, for hvilke et konvensjonelt drevet hangarskip, ellers mer økonomisk og raskere å designe og bygge enn et kjernefysisk -drevet skip, er mer enn nok.

Behovet for atomdrevne hangarskip vil helt sikkert dukke opp i årene som kommer, når den kinesiske marinen vil ha alle midler, men også operativ erfaring, for å støtte langsiktige kraftprojeksjonsoppdrag.

Et utviklet Fujian søsterskip for den kinesiske marinen?

Faktisk ville den mest troverdige hypotesen angående dette fjerde kinesiske hangarskipet være at det ville være et søsterskip av Fujian, eller mer presist, en utvikling av det, slik tilfellet har vært med Shandong, avledet fra Liaoning, men bringer en rekke utviklinger for å gjøre skipet mer effektivt.

Shandong hangarskip e1686745044627 Hangarskip | Forsvarsnyheter | Militær marinekonstruksjon
Shandong hangarskipet er en videreutvikling av Liaoning, fullstendig designet og produsert i Kina.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 hangarskip | Forsvarsnyheter | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler