Frankrig bestiller 12 Rafale og 10 ekstra NH90 helikoptere

Som Talleyrand kunne lide at sige: "Hvis det siger sig selv, går det desto bedre ved at sige det." I dette tilfælde bekræftede ministeren for de franske væbnede styrker Florence Parly i en tale til den nationale repræsentation, at hendes ministerium ville bestille 12 nye fly Rafale for kompensere for de 12 brugte enheder, der sælges til Grækenland, i en kontrakt, der også inkluderer 6 nye enheder. Derudover bekræftede ministeren også ordren på 10 NH90-helikoptere til ”Special Forces” -standarden for at udstyre det 4. Special Forces helikopterregiment med base i Pau. Det samlede beløb for ordren anslås til € 1,5 mia.

Meddelelsen om udskiftning af Rafale af luftvåbnet, der er afstået til Grækenland, er ikke en overraskelse, da direktøren for Generaldirektoratet for Våben, Joel Barre, allerede havde foreslået dette under en tidligere tale. Det nye fly vil derfor erstatte mange af de solgte fly, uden at det påvirker leveringen af ​​28 fly, der er planlagt fra 2022 (inklusive et til Naval Aeronautics). Det indrømmer ministeren dog Air Force vil stå over for et midlertidigt underskud på "5 til 10 fly" i en periode på højst 2 år, især siden de 6 nye Rafale Grækere er blevet integreret i leveringsplanen Rafale forud for udførelsen af ​​den franske ordre, som faktisk bliver udskudt med 6 måneder. Det præciserer dog, at de fremskridt, der er gjort med hensyn til vedligeholdelse, vil gøre det muligt at opretholde luftvåbnets operationelle kontrakt takket være øget tilgængelighed af Rafale i Parken.

Rafale i græske farver Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats
Grækenland modtager sine første 12 Rafale i F3R-format nuværende 2021

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler