Droner, kunstig intelligens, digitalisering: Rusland er også i spidsen for nye forsvarsteknologier

I de senere år har de amerikanske væbnede styrker påtaget sig en dyb transformation for at integrere nye teknologier såsom massiv brug af droner, digitalisering af slagmarken og samarbejdsengagement og forsøg på at genvinde den militære overherredømme over dets potentielle modstandere og især over Kina, som nu optager det meste af Pentagon-strategers opmærksomhed. Det bebudede mål er at kompensere for den numeriske fordel knyttet til PLAs almægtighed og den sandsynlige nærhed til kinesisk jord i et hypotetisk engagement mod kinesiske styrker i det vestlige Stillehav og især omkring Taiwan. En rapport offentliggjort af det amerikanske flådeanalysecenter minder om, at mens Kina virkelig er en stor modstander, der skal tages alvorligt,Han Rusland er også fortsat en meget seriøs konkurrent, især da det, ligesom De Forenede Stater, gør en betydelig indsats inden for disse forstyrrende teknologiske områder.sandsynligvis neutralisere den fordel, som amerikanske og vestlige styrker håber på.

Rapporten indeholder 286 sider de mange russiske bestræbelser på disse nye teknologier og doktriner. Således har landet inden for droner og efter en sen start været i stand til at indhente det punkt at blive sandsynligvis den første til at implementere en tung kampdron, S70 Okhotnik B, fra midten af ​​årtiet. Det har også øget integrationen af ​​droner betydeligt i sin beslutningstagning og kommandokæde efter adskillige eksperimenter udført i især Syrien, både på de konventionelle felter og inden for mere innovative områder som f.eks. robotik. Det er klart, at den syriske konflikt har været og forbliver for russiske styrker, et fantastisk laboratorium til at eksperimentere med våbensystemer men også dets doktriner om engagement.

Mi 28NM News Defense | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Forsvarets kommunikation og netværk
Den moderniserede version af Mi-28NM integrerer adskillige værktøjer, der muliggør kooperativ kamp og interaktion med droner og vagrant ammunition, der krydser slagmarken.

De russiske hære har også gjort enorme fremskridt inden for samarbejdsengagement i de seneste år og har igen delvis været afhængige af fremskridtene i droner, men også i rummet og adskillige flagskibsprogrammer inden for luftområdet (Su-57, Mi-28NM, Ka-52M..) som i flådefeltet (Gorshkov fregatter, Iassen ubåde, Bastion kystforsvarsbatterier ..), inkluderer nu værktøjer, der tillader denne form for samarbejde. De samme værktøjer findes inden for landkamp med ny version af Ratnik-kampdragt og nye funktioner integreret i de moderniserede T-90M-, T80BVM- og T-72B3M-tanke samt artillerisystemerne Tornado S / G, MSta og Koalitsya-sv og den forestående ankomst af den nye generation af pansrede køretøjer af Armata-familien.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Kommunikations- og forsvarsnetværk

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler